DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

İtalyan donanması, içinde 18 ceset bulunan bir göçmen teknesindeki 73 kişiyi kurtardı

İtalyan donanması, içinde 18 ceset bulunan bir göçmen teknesindeki 73 kişiyi kurtardı

İtalyan donanması, İtalya'nın Lampedusa adasının güneyinde içinde 18 ceset bulunan bir göçmen botundaki 73 kişiyi kurtardı.

Yayın Tarihi: 24/08/14 15:45
okuma süresi: 3 dak.
İtalyan donanması, içinde 18 ceset bulunan bir göçmen teknesindeki 73 kişiyi kurtardı
A- A A+

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, İtalyan donanmasının geçen yıl ekim ayında başlattığı "Mare Nostrum (Bizim Deniz)" insani yardım operasyonu kapsamında, İtalya'nın Afrika'ya en yakın kara parçası Lampedusa'nın 120 mil güneyindeki bir lastik bota yardım operasyonu yaptığı belirtildi.

Lastik botta bulunan 73 kişinin yanı sıra tamamı erkek 18 kişinin de cesedinin bottan çıkarıldığı ifade edildi.

Afrika'dan Avrupa'ya kaçışta göçmenlerin en sık kullandığı yollardan biri olan Sicilya Kanalı'nda bu yıl göçmen akınında rekor düzeyde artış olduğu gözlenirken, İtalyan donanmasının sadece cuma gününden bu yana 3 bin 500 kişiyi kurtardığı bildirildi.

Bu arada, daha önce kurtarılan 200'ü kadın, 159'u çocuk, toplam 1373 göçmenin de Fasan adlı fırkateyn ile Reggio Calabria kentine taşındığı bölgeden gelen haberler arasında yer aldı.

İçişleri Bakanı Angelino Alfano, "Corriere della Sera" gazetesine verdiği demecinde, göçmenlerin Avrupa'ya gitmek istediğine dikkati çekerek, İtalya'nın karşı karşıya kaldığı yasadışı göçmen sorunun sadece ülkesinin bir sorunu olmadığını, Avrupa'nın da bir sorunu olduğunu vurguladı.

Mare Nostrum operasyonun geçen yıl Ekim ayında Lampedusa adası açıklarında yaşanan iki ayrı facia sonrası doğduğunu anımsatan Alfano, "Böyle giderse bu operasyon facianın ikinci yıldönümünü göremeyecek. Ya bu sorun Avrupa tarafından ele alınır ya da İtalya kendi kararlarını almak durumunda kalır" dedi.

Alfano, "Sadece körler, Akdeniz sınırında durumun ağırlaştığını, İtalya'nın Mare Nostrum operasyonunun Avrupa tarafından desteklenmesi gerektiğini göremez" diyerek, Avrupa'ya seslendi.

Göçmenliğin yasadışı olduğunu ancak insanların savaş ve zulümden kaçtığını ve bu haliyle Akdeniz'e bir tiyatronun döndüğünü ifade eden İçişleri Bakanı Alfano, dil ve içerik bakımından ülkesinde göçmen karşıtı kötü aşırı sağ görüşün doğmakta olduğunu ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.