DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Mübarek'in yargılanması...

 Mübarek'in yargılanması...

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, 2 oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile 6 yardımcısının, "göstericilerin öldürülmesi" suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması sıkı güvenlik önlemleri altında başladı.

Yayın Tarihi: 27/09/14 14:49
okuma süresi: 2 dak.
 Mübarek'in yargılanması...
A- A A+

Kahire'nin doğusundaki Polis Akademisi'nde görülen duruşmada Mübarek, oğulları Ala ve Cemal, dönemin İçişleri Bakanı Adili ile 6 yardımcısı hazır bulundu.

Tekerlekli sandalyede duruşma salonuna getirilen Mübarek ile 2 oğlunun avukatlarına zafer işareti yaptığı görüldü.

"BERAAT KARARI BEKLİYORUZ"

AA muhabirine konuşan Mübarek'in savunma heyetinden Faysal el-Uteybi, "Arapların lideri" olarak nitelendirdiği Mübarek ile diğer sanıklar hakkında beraat kararı çıkmasını beklediğini söyledi.

Uteybi, sonuç ne olursa olsun Mısır yargısının vereceği karara saygı duyacaklarını ve adalete güvendiklerini ifade etti.

"BERAAT ÇIKARSA SÜRESİZ EYLEM YAPACAĞIZ"

Mısır'da 25 Ocak 2011'deki devrim sırasında yakınları öldürülenler Mübarek'in bugünkü duruşmada suçsuz bulunması halinde Tahrir Meydanı'nda süresiz eylem yapacaklarını açıkladı.

Mübarek destekçileri ise beraat kararı verilmesi durumunda başta Kahire olmak üzere ülke genelinde kutlamalar tertip edeceklerini duyurdu.

Kahire Ceza Mahkemesi, Mübarek'in, "göstericilerin öldürülmesi" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasını bugüne ertelemişti.

Mübarek, 2 oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile 6 yardımcısı, 25 Ocak 2011 devriminde "göstericileri öldürme emri vermekle" suçlanıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.