DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Berlin Duvarı'nda turizm

Berlin Duvarı'nda turizm

Almanya 9 Kasım'da Berlin Duvarı'nın yıkılmasının 25'inci yılını kutlamaya hazırlanırken, ülkenin başkentini ortadan ikiye ayıran duvarın geride kalan parçaları her zamankinden de çok ilgi çekiyor.

Yayın Tarihi: 31/10/14 07:34
okuma süresi: 1 dak.
Berlin Duvarı'nda turizm
A- A A+

Turistlerin en uğrak noktalarından birisiyse, SSCB lideri Leonid Brejnev'le Alman Demokratik Cumhuriyeti (Doğu Almanya) lideri Erich Honecker'in öpüşürken tasvir edildiği, günümüzde Belin Duvarı'ndan kalan en büyük ve en bilinen parça olarak sergilenen bu duvar resmi.

Berlin Duvarı'nın en önemli ve bilinen grafitisi kabul edilen bu çizimin sahibi Dimitri Vrubel. Brejnev'in Doğu Almanya ziyareti sırasında Régis Bossu tarafından çekilen bir fotoğraftan ilham alınarak 1990'da çizilen bu ikonik resmin hemen altında, Rusça ve Almanca "Tanrım, bu ölümcül aşktan sağ çıkmama yardım et" yazısı yer alıyor.Vrubel, yıllar içinde tahrip edilen duvar resmini 2009'da aynı yere yeniden çizmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.