DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

İklim için 9.3 milyar dolar toplandı

İklim için 9.3 milyar dolar toplandı

Berlin'de bir araya gelen 30 ülkenin temsilcileri, BM'nin iklim değişikliğiyle mücadele fonu için 9 milyar 300 milyon dolar topladı.

Yayın Tarihi: 21/11/14 12:45
okuma süresi: 1 dak.
İklim için 9.3 milyar dolar toplandı
A- A A+
20 devletin temsilcileri milyarlarca dolarlık iklim koruma yardımlarını görüşmek üzere Berlin'de bir araya geldi.

Buluşmada Yeşil İklim Fonu için 9 milyar 300 milyon dolarlık yardım toplandığı açıklandı. Fon'un 10 milyar dolar olması öngörülmekteydi. Hedeflenen meblağa ise bir ay içinde ulaşılması bekleniyor.

Yeşil İklim Fonu, kalkınma halindeki ülkelerin çevre sağlığı için yapacakları yatırımları desteklemek amacıyla kurulmuştu. 2

010 yılında Cancun'daki BM İklim Konferansı'nda kararlaştırılan Fon'a, ABD 3 milyar, Almanya ise 750 milyon euroluk katkıda bulunuyor. Japonya ve Fransa da önemli katkıda bulunan ülkelerden.

İsviçre, Güney Kore, Hollanda, Danimarka, Norveç, Meksika, Lüksemburg ve Çek Cumhuriyeti ise küçük oranda katkı sağladı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.