DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

İran: "Türkiye, Suriye toprağını ihlal etti"

İran: "Türkiye, Suriye toprağını ihlal etti"

Pazar sabahı Süleyman Şah Saygı Karakolu'na düzenlenen operasyon dünya basınında geniş yer buldu. Dış basındaki haberlerde Süleyman Şah Türbesi'nin IŞİD tehlikesi nedeni ile boşaltılması ve Türkiye'nin Suriye'deki iç savaştan sonra ilk defa Suriye'ye girmesine vurgu yapıldı.

Yayın Tarihi: 23/02/15 08:03
okuma süresi: 2 dak.
İran: "Türkiye, Suriye toprağını ihlal etti"
A- A A+

Frankfurter Allgemeine (Almanya): Türkiye kutsal anıt mezarı IŞİD'den duyulan endişe nedeniyle tahliye etti. Türk komandalar tanklarla Kürtlerin hakimiyetindeki bölge olan Kobani'ye girdi.

Gece düzenlenen operasyonda, Süleyman Şah'ın kalıntıları IŞİD'in elinden kurtarıldı.

- Der Spiegel (Almanya): Türk birlikleri dış topraklardaki askerlerini kurtardı. Anıt mezarda görevli 38 askerin güvenliği sağlanmaya çalışıldı. Operasyon bölgedeki yüksek tansiyon nedeniyle gerçekleştirildi.

- Bild (Almanya): Türk özel birlikleri askerlerini IŞİD'in elinden kurtardı. Askerler, anıtı IŞİD'in muhtemel saldırılarından kurtardı.

IŞİD örgütü, anıt mezarı saygı duyulacak bir yer olarak görmeyi reddetmişti.

- El-Cezire (Katar): Türk ordusu Suriye'de kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. Suriye içerisinde gerçekleşen ilk kara operasyonunda, bir asker gerçekleşen kaza nedeniyle öldü.

- IRNA (İran resmi haber ajansı): Türk ordusu, Suriye topraklarındaki Süleyman Şah Türbesi'nin kuşatılması gibi asılsız bir sebeple, Suriye topraklarını ihlal etti.

- Daily Telegraph (İngiltere): Türkiye askerlerin tahliyesi için Suriye'ye girdi. Tankların ve insansız have araçlarının katıldığı operasyonda, Türk ordusu Suriye'de başlayan iç savaştan beri ilk defa Suriye'ye girdi.

- The Guardian: (İngiltere): Anıt mezarı koruyan askerler Türk ordusu tarafından kurtarıldı. Operasyon, aylardır IŞİD tarafından kuşatılmış anıt mezarda, mezarı korumak için bölgede bulunan yaklaşık 40 askeri kurtarmak için yapıldı.

- Washington Post (ABD): Türk ordusu anıt mezarı ve askerleri tahliye etmek için Suriye'ye girdi. Türk ordusu törensel bir şekilde ay yıldızlı bayrağı diktikten sonra kuşatma altındaki askerleri ve mezarı tahliye etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.