DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Charlie Hebdo 2.5 milyon kopyayla dönüyor

Charlie Hebdo 2.5 milyon kopyayla dönüyor

Geçtiğimiz ay 12 kişinin ölümüne yol açan saldırının hedefi olan Fransız hiciv dergisi Charlie Hebdo, verdiği aranın ardından bugün yeni sayısıyla bayilerdeki yerini alacak.

Yayın Tarihi: 25/02/15 08:05
okuma süresi: 2 dak.
Charlie Hebdo 2.5 milyon kopyayla dönüyor
A- A A+

Saldırının ardından yedi milyon kopyayla ilk baskısını yapan ve böylece Fransız basınında tarihe geçen dergi, bu sayısında ise 2.5 milyon basılacak.

Charlie Hebdo'nun kapağında, aşırı sağcı Fransız siyasetçi Marine Le Pen, Fransa Başbakanı Manuel Valls, Papa Francis gibi isimlerin hayvan olarak resmedildiği göze çarpıyor. Ağzında Charlie Hebdo kapağını taşıyan köpeği kovalayanların arasında ağzında silah tutan bir cihatçının da bulunduğu dikkat çeken kapakta, 'Geri döndük' yazıyor.

Hayatta kalma enerjisiyle çıktı

Derginin saldırının ardından ilk kapağını da çizen karikatürist Rénard Luzier nam-ı diğer Luz, France Info'ya Charlie Hebdo'nun yeni yayın dönemiyle ilgili açıklamalarda bulunurken 'Charlie'nin temellerine geri dönmek istediklerini' belirtti.

Yeni kapağı da yorumlayan Luz, "Biraz eğlenceli, biraz masum. Charlie Hebdo'da eğlenceli eleştirinin geri dönüşünü çizmek istedim. Bu ayrıca yaşadığımız şeye takılı kalmama anlamı da taşıyor" dedi.

Derginin hedef haline gelmesine yol açan Muhammed Peygamber karikatürüne de değinen Luz, "Charlie'yi bilhassa Muhammed yüzünden konuştuk ama asla ekolojik, nükleer ve Macron gibi liberal politikalar karşıtı mücadelesiyle konuşmadık" derken, yine de saldırı tehditleriyle çizgilerini değiştirmeyeceklerini belirtti.

Derginin beş karikatüristin hayatını kaybetmesinin ardından'hayatta kalma enerjisiyle' hazırlandığını da belirten Luz, "Bu sayıda da görülüyor. Bu enerjilerin ilki yaşama sevinci ve kocaman bir 'nanik', Charlie'nin doğumundan bu yana eleştirdiği insanlara kucaklaşmayla geri dönmekten oluşuyor ki o insanlar gerici dinciler, politikacılar, ekonomiler" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.