DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Panda nüfusu yükselişe geçti

Panda nüfusu yükselişe geçti

Çin hükümeti, nesli tükenme tehdidi altında olan panda nüfusunun geride kalan 10 yılda yüzde 17 arttığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 06/03/15 08:24
okuma süresi: 2 dak.
Panda nüfusu yükselişe geçti
A- A A+

En fazla panda nüfusuna sahip olan Çin, koruma altındaki memeli türünün hızla artmaya başladığını açıkladı. En son istatistikler, Çin'in ortasında yer alan Siçuan, Shaanxi ve Gansu eyaletlerinde toplam 1,864 panda yaşadığını gösterdi.

Panda nüfusunun en son sayıldığı 2003 yılında ortaya çıkan sayı 1,596 olmuştu. Yaşanan değişim, yüzde 17'lik bir artışa işaret etti.

Nature dergisinde yayımlanan araştırma ise artan sayının Çinli yetkililerin yaptığı sayım yöntemine göre değiştiğini öne sürdü. Araştırmaya göre en son sayımın yapıldığı toplam alan, 2003'te yapılan sayıma kıyasla yüzde 72 daha fazla.

Çinli yetkililer ise 2003'ten bu yana alınan önlemler sayesinde elde edilen sonucun dengeli olduğunu savundu. Çin, ortaya çıkan panda nüfusunun yüzde 67'sinin, ülke genelinde var olan 67 doğal alanda yaşadığını belirtti. 2003'ten bu yana pandaların yaşaması için ek 27 doğal alan daha oluşturuldu.

Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (WWF) yetkilisi Ginette Hemley, 'Çin'in ulusal sembolü olan pandaları korumak için 30 yıldan fazladır gösterdiği kararlılığın sonucunu aldığını' belirtti.

Kaynak: Al Jazeera Türk

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.