DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

Yemen'de Husi karşıtı gösteriye müdahale

Yemen'de Husi karşıtı gösteriye müdahale

Yemen'in orta kesiminde bulunan Taiz kentinde düzenlenen "Husi karşıtı" gösteriye, silahlı Husi Ensarullah örgütü militanları tarafından ateş açılması sonucu 1 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yayın Tarihi: 22/03/15 18:37
okuma süresi: 3 dak.
Yemen'de Husi karşıtı gösteriye müdahale
A- A A+

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Husilerin kentteki varlığını protesto etmek için Özel Kuvvetler Karargahı önünde toplanan göstericilere, Husi militanlar gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Müdahale sırasında gerçek mermilerin isabet ettiği 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Atılan gazdan etkilenen onlarca kişi de zor anlar geçirdi.

Silahlı kişilerin kenti terk etmesini isteyen göstericiler "Bugünden sonra Husilere hayır" şeklinde sloganlar attı.

Karargah önündeki gösterilerin hala devam ettiği ifade edildi.

Daha önce yapılan açıklamada Husilerin Taiz'de göstericilerin üzerine ateş açması sonucu 3 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Husi militanlar, sabah saatlerinde Taiz Havaalanı ve Vadi'l Kadı bölgesinde bulunan yargı binalarını kontrol altına almıştı.

TAİZ KUZEY VE GÜNEYİ BİRBİRİNE BAĞLIYOR

Ülkenin kuzeyindeki başkent Sana ile Yemen'in güneyindeki büyükşehir Aden arasında geçiş noktası konumundaki 615 bin nüfuslu Taiz kenti kuzeyi kontrol eden Husiler ile güneye egemen olan merkezi yönetim ve Sünni aşiretler arasında stratejik önemini koruyor.

Geçen yıl içinde başkent Sana, Amran ve Hudeyde kentlerini ele geçirerek kuzeyden güneye doğru yayılmacı bir strateji izleyen Ensarullah örgütü Taiz'den sonra, Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi'nin Husilere karşı geçici olarak yönetim merkezi ilan ettiği Aden kentini ele geçirmeyi hedefliyor.

Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de, hükümet ve Cumhurbaşkanı Hadi'nin ocak ayında istifa ettiğini açıklamasının ardından, başkent Sana'yı elinde bulunduran Husiler, 6 Şubat'ta meclisi feshettiğini duyurmuştu. Husilerin siyasete silahlı müdahalesi, ''darbe" olarak nitelendirilmişti.

Bu süreçte Husilerin başkent Sana'daki evinde gözetim altında tuttuğu Hadi, 21 Şubat'ta güneydeki Aden'e gitmiş ve burada Cumhurbaşkanlığı görevine devam edeceğini açıklamıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.