DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Yolsuzlukla suçlanan Ukraynalı bakana canlı yayında kelepçe takıldı

Yolsuzlukla suçlanan Ukraynalı bakana canlı yayında kelepçe takıldı

Ukrayna'da yolsuzlukla suçlanan Ukrayna Acil Durumlar Bakanı Sergey Boçarovski ile yardımcısı Vasiliy Stoyetski, canlı yayınlanan kabine toplantısı sırasında gözlatına alındı.

Yayın Tarihi: 26/03/15 13:50
okuma süresi: 2 dak.
Yolsuzlukla suçlanan Ukraynalı bakana canlı yayında kelepçe takıldı
A- A A+

Özel şirketlerden yüksek meblalara yakıt satın almak için yasadışı anlaşmalar yaptığı belirtilen Boçarovski ve Stoyetski, kimlik tespitinin ardından kabine toplantısı sırasında kelepçelenerek polisler tarafından götürüldü.

Gözaltının ardından konuşan Başbakan Arseniy Yatsenyuk, "Ülkemiz savaşta ve her kuruşumuzu sayarken, onlar insanlardan ve devletten çaldı. Bu, yasaları çiğneyen ve Ukrayna'yı küçümseyen herkesin başına gelecektir" diye konuştu.

Tutuklamanın kabine toplantısı sırasında gerçekleştirilmesinin önceden planlandığını açıklayan İçişleri Bakanı Arsen Avakov, amaçlarının üst düzey isimler arasında yolsuzluk yapanlara karşı bir 'önleyici aşılama' yapmak olduğunu belirtti.

Kasım 2013'ten bu yana siyasi kriz yaşayan Ukrayna'da Yatsenyuk yönetimi, Batılı ülkelerden dört yıl için 40 milyar dolar (yaklaşık 103 milyar Türk lirası) kredi aldı. Buna karşılık da yolsuzluklarla mücadele ettiğini göstermek için harekete geçti.

Üst düzey isimlere karşı geniş çaplı bir soruşturma başlatan Yatsenyuk, kabinedeki bakanların da soruşturulmasına onay vermişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.