DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

Dünyadan haberler... Afganistan'da patlama: 2 kişi öldü

Dünyadan haberler... Afganistan'da patlama: 2 kişi öldü

Afganistan'ın Vardak kentinde yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 24/05/15 10:16
okuma süresi: 3 dak.
Dünyadan haberler... Afganistan'da patlama: 2 kişi öldü
A- A A+

Vardak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentin Daymirdad ilçesinin Sültanhelo bölgesinde yol kenarına yerleştirilen bombanın, bir sivilin minibüsle geçişi sırasında patlaması sonucu, iki sivil hayatını kaybetti.

Olayda, 1'i kadın, 2'si çocuk 6 kişinin de yaralandığını belirtilen açıklamada, yaralılardan bazılarının durumunun ağıl olduğu aktarıldı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

YEMEN'DEKİ OLAYLAR: 2 HUSİ MİLİTANI ÖLDÜ, 3 KİŞİ YARALANDI

Yemen'in Hudeyde ilinde, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı "Halk Direnişi" güçlerinin Husilere yönelik saldırısında 2 Husi militanının öldüğü, 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hadi yanlısı "Halk Direnişi" güçleri, Hudeyde iline bağlı Bacil bölgesinde silahlı Husi militanlarını taşıyan bir devriye aracına el bombalı saldırı düzenledi. Saldırıda 2 Husi militanı öldü, 3 kişi de yaralandı.

Yemen'deki "Halk Direnişi", ülkenin güney vilayetlerinde yaşayan ve buralardaki Husi varlığına karşı çıkan kişilerden oluşuyor. Bazı bölgelerde, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı "Halk Komiteleri" de Halk Direnişi'ne destek veriyor.

MISIR'DA PATLAMA: 1 KİŞİ ÖLDÜ, 8 KİŞİ YARALANDI

Mısır'ın Eş-Şarkıyye vilayetine bağlı Ebu Hammad ilçesinde meydana gelen patlamada 1 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şarkıyye vilayetine bağlı Ebu Hammad ilçesinde, demir yolunun geçtiği bir köprünün altına yerleştirilen el yapımı bomba infilak etti. Patlama esnasında köprüden geçen İbrahim Muhammed Aşur (63) adlı kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Birkaç aydan bu yana Mısır'ın çeşitli bölgeleri, çoğu el yapımı bombalarla olmak üzere emniyet güçleri ile hükümet binalarını hedef alan faili meçhul saldırılara sahne oluyor.

IRAK'TAKİ ŞİDDET OLAYLARI: 5 KİŞİ ÖLDÜ, 4'Ü POLİS 8 KİŞİ YARALANDI

Irak'ın Diyala kentinde meydana gelen 3 patlamada, 5 kişinin hayatını kaybettiği, 4'ü polis 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Diyala'nın merkezi Bakuba'nın kuzeydoğusundaki El-Mikdadiyye bölgesinde bir polis aracına düzenlenen bombalı saldırıda 1 polis öldü, 4'ü yaralandı.

Bakuba'da bir semt pazarı ile Ebu Sayda köyünde yol kenarına bırakılan bombaların infilak etmesi sonucu ise 4 kişi hayatını kaybetti, 4'ü de yaralandı.

Güvenlik zafiyetinin yaşandığı Irak'ın birçok kenti, sık sık şiddet olaylarına ve bombalı saldırılara sahne oluyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.