DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Yunanistan'la ilgili karar günü

Yunanistan'la ilgili karar günü

Euro Bölgesi Maliye Bakanları, bugün Yunanistan krizini görüşmek üzere bir araya geliyor. Merkel, zirveye büyük önem veriyor.

Yayın Tarihi: 27/06/15 09:37
okuma süresi: 2 dak.
Yunanistan'la ilgili karar günü
A- A A+

AB devlet ve hükümet başkanlarına göre, bugün gerçekleştirilecek Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısı, Yunanistan ile devam eden borç krizi tartışmasının çözümünde büyük bir öneme sahip.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, önceki gün Brüksel'de yaptığı açıklamada, zamanın azaldığını bu nedenle çözüm bulmak için her şeyin yapılması gerektiğini kaydetti.

Konu çok teknik

Müzakerelerin çok teknik olduğunu bu nedenle sadece uzmanlar tarafından yürütülebileceğini kaydeden Merkel, "Devlet ve hükümet liderleri bunu yapamaz ve yapmayacak" dedi.

Uzlaşı yoksa Yunanistan çıkacak

Öte yandan AB Komisyon üyesi Günther Oettinger, bir uzlaşı olmazsa Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkmasını kaçınılmaz görüyor.

Oettinger, Yunanistan'ı Euro Bölgesi'nde tutmak için her şeyin deneneceğini kaydetti.

Yunanistan'ın güncel yardım programı, 30 Haziran Salı günü ona eriyor. Yunanistan, uzlaşma sağlanamazsa devlet iflasıyla karşı karşıya.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.