DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

AB ülkelerine göçmen kriziyle mücadele çağrısı

AB ülkelerine göçmen kriziyle mücadele çağrısı

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiser Antonio Guterres, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine işbirliği yaparak göçmen kriziyle mücadele çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 28/08/15 08:04
okuma süresi: 1 dak.
AB ülkelerine göçmen kriziyle mücadele çağrısı
A- A A+

Cazeneuve,Guterres ile birlikte düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Avrupa ülkelerinin göçmenlik konusunda ortak politika hazırlamaları gerektiğini belirtti.

Cazeneuve aynı zamanda, ilgili tarafların çok sayıda göçmenin yurttan kaçmasına yol açan köken sorunlarının çözülmesine çaba harcayarak, insan kaçakçılığını organize eden yasadışı gruplara darbe indirme boyutunu güçlendirmeleri gerektiğini dile getirdi.

Halen göçmen krizinin Avrupa için ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurgulayan Guterres, buna karşın göçmenlerin sayısının, Avrupa'nın toplam nüfusuna göre çok büyük olmadığını, dolayısıyla Avrupa ülkelerinin bu sorunu çözüme kavuşturma gücüne sahip bulunduğuna inandığına işaret etti.

Guterres, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin hazırlıklarını tamamlayarak Avrupa ülkeleriyle birlikte etkili ve insani bir çözüm arayacağının altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.