DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

Rusya: "Uyarıyoruz; tehdit oluşturan tüm hedefler vurulacak"

Rusya: "Uyarıyoruz; tehdit oluşturan tüm hedefler vurulacak"

Rusya Genelkurmay Başkanlığı, uçağın düşürülmesi ardından S-300'e benzer hava savunma sistemine sahip Fort ile donatılan 'Moskova' isimli kruvazörün, Suriye'nin Lazkiye limanı açıklarına gönderileceğini ve Rus savaş uçakları için potansiyel tehdit oluşturan tüm hedeflerin vurulacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 25/11/15 00:13
okuma süresi: 3 dak.
Rusya: "Uyarıyoruz; tehdit oluşturan tüm hedefler vurulacak"
A- A A+

Rusya Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, düşürülen Rus savaş uçağındaki pilotların kurtarma çalışmalarına Mi-8 tipi iki helikopterin katıldığı belirtildi.

Açıklamada, pilotları arama çalışmalarına katılan helikopterin de vurulduğu doğrulandı ancak helikopterde bulunan ekibin Hmeymim hava üssüne dönebildiği kaydedildi. Sputnik'in haberine göre, açıklamanın devamında Türkiye ile tüm askeri temasların askıya alındığı duyuruldu.

"BİZ TÜRKİYE'NİN HAVA SAHASINI İHLAL ETMEDİK, TÜRKİYE SURİYE'NİNKİNİ İHLAL ETTİ"

Açıklamada, "Konrollerin ardından saldırıya uğrayan SU-24 uçağının Türkiye sınırına geçmediğini belirledik. Hmeymim hava üssündeki radarlar ise saldırıya geçen Türk uçağının Suriye'nin hava sahasını ihlal ettiğini belirledi" denildi.

"PİLOTLARDAN BİRİ HAVADAYKEN KARADAN AÇILAN ATEŞ SONUCU ÖLDÜ"

Rusya Genelkurmay Başkanlığı ayrıca, ilk belirlemelere göre Su-24 içindeki pilotlardan birinin havadayken karadan açılan ateş sonucunda öldüğününü duyurdu.

"RUS UÇAKLARINA TEHDİT OLUŞTURAN TÜM HEDEFLER VURULACAK"

Genelkurmay Başkanlığı, S-300'e benzer hava savunma sistemine sahip Fort ile donatılan 'Moskova' isimli kruvazörün, Suriye'nin Lazkiye limanı açıklarına gönderileceğini ve Rus savaş uçakları için potansiyel tehdit oluşturan tüm hedeflerin vurulacağını belirtti.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamanın diğer öne çıkan bölümleri ise şöyle:

  • Türk tarafı Su-24'u vurmadan önce uçaktaki ekiple görsel temaps kurmaya çalışmadı.
  • Düşürülen Rus savaş uçağındaki pilotları kurtarma çalışmalarına Mi-8 tipi iki helikopter katıldı. Helikopterlerden biri militanlar tarafından vuruldu. Helikopterdeki bir asker öldü, diğerleri Hmeymim hava üssüne geri döndü. Uçaktaki pilotları arama çalışmaları devam ediyor.
  • Uçağımız Suriye üzerinde vurulmuştur.
  • Pilotlar uçaktan atlamışlar ancak bir pilot havada vurularak öldürülmüştür.
  • Tespitlerimize göre uçağımız Türkiye sınırını geçmemiştir
  • Bu saldırı ABD ile imzaladığımız ve tüm müttefik ülkeleri kapsayan Suriye'de uçuşlarda yaşanan sorunların önlenmesi ve güvenliğine yönelik anlaşmanın ihlalidir. Bu nedenle Türkiye, Rusya Savunma Bakanlığı ile iletişim kurmak yerine NATO ile acil toplantı yapmıştır.
  • Bundan böyle tüm bombardıman uçaklarımız avcı uçaklarımızın korumasında uçacaklardır.
  • Hava savunma tedbirlerini artıracağız. Bu amaçla S-300 benzeri savunma sistemi olan Moskova gemisi Lazkiye yakınlarında yerini alacaktır.
  • Uyarıyoruz: Bizler için tehlike arz eden tüm hedefler yok edilecektir.
  • Türkiye ile her türlü askeri iletişim sona erdirilecektir.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.