DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Juncker'den Erdoğan'a: "Tehdit işe yaramaz"

Juncker'den Erdoğan'a: "Tehdit işe yaramaz"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vize muafiyeti gerçekleşmezse Geri Kabul Anlaşması'nı meclisten geçirmeme açıklamasına AB üst düzey yetkililerinden sert yanıt geldi. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB'ye karşı tehditlerin işe yaramayacağını söyledi. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk da, AB'nin tavizlerinin net bir sınırı olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 27/05/16 12:26
okuma süresi: 2 dak.
Juncker'den Erdoğan'a: "Tehdit işe yaramaz"
A- A A+
AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye'nin AB ile yaptığı anlaşmada kendi üstüne düşen yükümlülükleri yerine getirmesi gerektiğini belirterek, AB'ye karşı tehditlerin işe yaramayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, vize muafiyeti konusunda uzlaşılamaması durumunda Geri Kabul Anlaşması'nı meclisten geçirmeyecekleri yönündeki tehdidinin ardından ilk kez açıklama yapan Juncker, Türkiye'nin vize muafiyeti için katı terörle mücadele yasasını yumuşatmak zorunda olduğunu kaydetti.

Juncker, G7 zirvesi için bulunduğu Japonya'da yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin taahhütlerine bağlı kalacağı beklentisi içindeyiz. Tehditler diplomaside kullanabileceğiniz en iyi araç değildir. Dolayısıyla bu aracı kullanmaya son vermek gerekir. Çünkü zaten bir etki de yaratmaz" ifadesini kullandı.

Erdoğan ve Juncker ekim ayında Brüksel'de bir araya gelmişti.

TUSK: "DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ MÜZAKERE ETMEYİZ"

Yine Japonya'dan açıklama yapan AB Konseyi Başkanı Donald Tusk da, AB'nin tavizlerinin net bir sınırı olduğunu belirterek, "Kendi ölçütlerimizi Türkiye dahil olmak üzere dünyanın geri kalanına dayatamayacağımızın tamamen bilincindeyim. Ama diğerleri de kendi ölçütlerini bize dayatamaz" dedi.

Tusk, özellikle düşünce özgürlüğünün asla siyasi müzakerelere konu edilemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.