DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Rusya'da ortalık karıştı... 130'dan fazla gözaltı!

Rusya'da ortalık karıştı... 130'dan fazla gözaltı!

Moskova'da düzenlenen yolsuzluğa karşı mitingde Rus muhalif politikacı Aleksey Navalnıy da dahil olmak üzere 130 kişi gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 27/03/17 07:06
okuma süresi: 2 dak.
Rusya'da ortalık karıştı... 130'dan fazla gözaltı!
A- A A+

Rusya'nın genelinde bugün 26 Mart tarihinde yönetimin yolsuzluğuna karşı protesto mitingleri düzenleniyor. Ülkenin başkenti Moskova'da düzenlenen eylem sırasında mitingin organizatörlerinden önde gelen Rus muhalif politikacı Aleksey Navalnıy gözaltına alındı

Navalnıy'ın yanı sıra Moskova'da eylem esnasında 130'dan fazla kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Polisin eylemcileri, "izinsiz miting" gerekçesiyle gözaltına almaya devam ettiği bildiriliyor.

Moskova Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada eylemlere 7-8 bin kişinin katıldığı belirtildi. Açıklamada, "Moskova şehrinin Tverskaya caddesinde ve bitişik bölgede düzenlenen izinsiz toplu eylemin düzenlediği yerde 7-8 bin kişi bulunuyor" denildi.Rusya'nın federal kanallarının hiçbiri binlerce kişinin katıldığı yolsuzluk karşıtı eylemler ile ilgili haber vermedi. Rusya'daki hiçbir kanal, binlerce kişinin katıldığı, Moskova ve ülkenin onlarca şehrinde düzenlenen eylemler ve eylemler sırasında gözaltına almalar hakkında bilgi vermek için planlanmış yayın programlarını kesmedi.

Propaganda Rus medyaların başında gelen RİA Novosti haber ajansı sitesinin ana sayfasında yolsuzluğa karşı eylemler hakkında habere yer verilmezken, TASS haber ajansının sitesinde, yönetimin yolsuzluğuna karşı protesto düzenleyen eylemcilerin gözaltına alınması ile ilgili haber, "Moskova'da izinsiz miting eylemcilerini para cezası ve 15 güne kadar tutukluluk bekliyor" başlığı altında çıktı.

Rusya'nın genelinde bugün, 26 Mart tarihinde yolsuzluğa karşı protesto mitingleri düzenleniyor. Organizatörlerin bildirdiğine göre, benzer eylem Rusya'nın en az 84 şehrinde gerçekleştirildi. Şehirlerin çoğunda yönetim, mitingin düzenlenmesine izin vermedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.