DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Polonya'daki cumhurbaşkanlığı seçiminde Bronislaw Komorowski önde

Polonya'daki cumhurbaşkanlığı seçiminde Bronislaw Komorowski önde

<P>Polonya'da dün yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda iktidarın adayı Bronislaw Komorowski'nin yüzde 53 oy oranıyla önde olduğu bildiriliyor.</P>

Yayın Tarihi: 05/07/10 10:07
okuma süresi: 1 dak.
Polonya'daki cumhurbaşkanlığı seçiminde Bronislaw Komorowski önde
A- A A+

Polonya'da dün yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda iktidarın adayı Bronislaw Komorowski'nin yüzde 53 oy oranıyla önde olduğu bildiriliyor.

Sandıkların 21.00'de kapanmasından sonra açıklanan sandık çıkışı anketlerine göre, iktidar partisi Yurttaş Platformu'nun adayı Bronislaw Komorowski yüzde 53 oranında oy alırken uçak kazasında hayatını yitiren Cumhurbaşkanı Lech Kaçinski'nin ikiz kardeşi ve muhalefetteki Hukuk ve Adalet Partisinin adayı Jaroslaw Kaçinski ise yüzde 47 oy aldı.

Rusya'nın Smolensk kenti yakınlarında Nisan ayında meydana gelen uçak kazasında Cumhurbaşkanı Leh Kaçinski ve eşi ile birlikte çok sayıda üst düzey Polonyalı yetkili hayatını kaybetmişti.

Kazanın ardından 20 Haziranda yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda, yüzde 41.54 ile Komorowski ilk sırada, Kaçinski ise yüzde 36.46 ile ikinci sırada yer almıştı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.