DÜNYA
okuma süresi: 4 dak.

Çin'in Şintai kentindeki Kimya Tesisinde Patlama: 14 Ölü, 5 Yaralı

Çin'in Şintai kentindeki  Kimya Tesisinde Patlama: 14 Ölü, 5 Yaralı

Çin'in Şandong eyaletine bağlı Şintai kentindeki bir kimya tesisinden meydana gelen patlamada 14 işçi öldü, 5 işçi yaralandı. Çin'in resmi haber ajansı Şinhua'nın haberinde patlamanın, işçilerin çalıştıkları melamin üretim tesisindeki bir kondansatörün bakımını ve onarımı yaptıkları sırada meydana geldiği bildirildi. Haberde patlama sonucu zehirli gaz veya zararlı madde açığa çıkmadığı kaydedildi.

Yayın Tarihi: 20/11/11 11:27
okuma süresi: 4 dak.
Çin'in Şintai kentindeki  Kimya Tesisinde Patlama: 14 Ölü, 5 Yaralı
A- A A+

Çin'in Şandong eyaletine bağlı Şintai kentindeki bir kimya tesisinden meydana gelen patlamada 14 işçi öldü, 5 işçi yaralandı.

Çin'in resmi haber ajansı Şinhua'nın haberinde patlamanın, işçilerin çalıştıkları melamin üretim tesisindeki bir kondansatörün bakımını ve onarımı yaptıkları sırada meydana geldiği bildirildi. Haberde patlama sonucu zehirli gaz veya zararlı madde açığa çıkmadığı kaydedildi.

Şintai kentinden bir yetkili, ''Shandong Liaherd Chemical Industry Co.'' adlı kimyevi madde üreticisi şirkete ait tesisteki patlamanın nedeninin henüz tespit edilemediği, olayın soruşturulduğunu söyledi.

SURİYE'DEKİ OPERASYONLARDA ÖLÜ SAYISI 14'E YÜKSELDİ

Suriye'nin çeşitli kentlerinde, güvenlik güçlerinin yönetim karşıtlarına düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 14'e çıktığı bildirildi.

Suriyeli yerel aktivistler, ülkenin kuzeyindeki İdlib'te 7, orta kesimlerinde yer alan Humus'ta 5 ve Deyr Ez Zor ve Hama kentlerinde birer olmak üzere güvenlik güçlerinin açtığı ateşte toplam 14 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin de yaralandığını belirtti.

İdlib kentindeki operasyonlarda çok sayıda kişinin tutuklandığını kaydeden aktivistler, kentte su, elektrik ve telefon kesintisinin yaşandığını da ifade etti.

Daha önce ölü sayısı 3 olarak verilmişti.

AMERİKAN GÜÇLERİ 3 IRAKLIYI ÖLDÜRDÜ

Amerikan güçlerinin dün başkent Bağdat'ın güneyinde 3 Iraklı'yı öldürdüğü bildirildi.

Irak polisinden bir yetkili, Bağdat'ın güneyinde yeralan Mahmudiye ilçesinde otobanda yere yerleştirilen bir bombanın Amerikan askeri araçlarının geçtiği sırada patlaması üzerine Amerikan askerlerinin çevreye rastgele ateş açmaya başladığını ve olayda 3 sivilin öldüğünü ve 2 sivilin yaralandığını söyledi.

Yetkili, olayda hayatlarını kaybedenlerin cesetlerinin morga, yaralıların yakındaki bir hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Saldırya maruz kalan Amerikan güçlerinin zararları hakkında hiçbir açıklama yapılmadı.

Amerikan güçlerinin son iki aydır Iraklı öldürdüğü duyulmamıştı.

CİDDE'DE KIZ OKULUNDA YANGIN: 2 ÖLÜ, 41 YARALI

Cidde'de Al Safa bölgesinde Arap kız okulunda çıkan yangında 2 kişi öldü, 41 kişi yaralandı.

Arap basınında yer alan haberlere göre, söz konusu okulda nedeni henüz bilinmeyen yangın çıktı. Olayda, 2 kişi öldü, 41 kişi yaralandı.

Bu arada, sivil savunma ekiplerinin müdahalesiyle çok sayıda kız öğrenci helikopterler ve ambulanslar ile hastaneye kaldırıldı.

Yangından kurtulmak isteyen çok sayıda öğrencinin ise kendilerini okulun ikinci katından attığı ve ciddi yaralanmaların meydana geldiği bildirildi. Yangında ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

JAPONYA'DA 5,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Japonya'nın İbaraki kentinde ilk ölçümlere göre 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Japonya Meteoroloji Merkezinden yapılan açıklamada, bugün yerel saatle 10.23'te (TSİ 03.23) yerin 10 kilometre kadar altında meydana gelen depremin merkez üssünün başkent Tokyo'nun 130 kilometre kadar kuzeyi olduğu ve Tokyo'dan da hissedildiği bildirildi.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezinden yapılan açıklamada ise depremin büyüklüğünün 5,2 olduğu belirtildi.

Tokyo Elektrik Enerji Şirketi'nden (TEPCO) yapılan açıklamada depremin, Japonya'da 11 Mart'ta meydana gelen 9 büyüklüğündeki depremin ardından oluşan tsunami nedeniyle çalışamaz durumdaki Fukuşima nükleer santralı üzerinde bir etkisinin bulunmadığı kaydedildi.

Japon haber ajansı NHK'nın haberinde, depremde hasar veya yaralanma geldiğine ilişkin henüz yetkililerden bir açıklama gelmediği duyuruldu.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.