BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 3 dak.

E-ticaretin Tecrübeli İsminden Harika Yorumlar

E-ticaretin Tecrübeli İsminden Harika Yorumlar

Yeni yasa ve E-ticaretle ilgili akla gelen soruların cevapları;

Yayın Tarihi: 21/05/14 10:57
okuma süresi: 3 dak.
E-ticaretin Tecrübeli İsminden Harika Yorumlar
A- A A+
Yeni yasa ile satışlar nasıl etkilendi?

  1. Hürriyet yasalara hep direnmiş, çıkış yolu aramıştır. Ülkemizde olduğu gibi önce yeni oluşumlar yeni uygulamalar yeni iş olanakları üretilir. Genellikle de idareciler bu değişiklikleri birkaç yılda ancak farkına varır ve uygulamadaki eksiklikleri yeni yasa güncellemeleriyle düzenler. Kredi kartı ile yapılan alışverişin taksitlendirme sayısı 9 ay a indirilmiştir. Bu e-ticaret oldukça etilenmiş olup insanların buna alışmasını beklemektedir. Ancak büyük yerel mağazalarda tüketici kredisiyle 36 aya kadar taksit imkânı sunulmuş ve bu yasa boşluğu haksız rekabete yol açmıştır.

Yasanın uygulanma şeklini doğru buluyor musunuz?

  1. Ülkemizdeki kanun koyucular, yasa hazırlayıcılar bence halkın arasına girip, yaşayıp ondan sonra gerekli yasal düzenlemelere başlaması gerekir. Uygulamanın nasıl çalıştığını görüp değerlendirip uygulamaları ona göre değiştirmek gerekir. Esas konu eşitlik ve haksız rekabeti korumak olunca kredi kartı ile taksit sınırlamasını ticaretin her alanında uygulanması esas temeldir.

Türkiye'de en çok hangi ilden sipariş alıyorsunuz?

  1. Konu internet ve internet ten alışveriş olunca. Bu imkânları görüp ona göre faydalanmak ülkemizde bölgeden bölge ye değişmektedir. Netsiparis alışveriş sitesi olarak bu sıralamayı ilk üç bölgede topluyoruz. Birinci sırada Marmara bölgesi, ikinci sırada Ege bölgesi ve üçüncü sırada İç Anadolu bölgesi yer almaktadır.

Kargo süreci nasıl işliyor, gün içinde teslimat yapabilecek lojistik desteğiniz var mı?

  1. Ne kadar iyi hizmet verirseniz verin eğer ürünü zamanında müşteriye ulaştıramıyorsanız yaptığınız çalışmalar imkânlar ve hizmetler boşa gitmiş demektir. Alınan siparişin %70 ini öğleden sonra 5 'e kadar kargo firmasına teslim ediyoruz. Geri kalan kısmını ise ürün grubuna göre 2-3 iş günü içinde kargo teslimini sağlıyoruz.

E-ticaret yapmak isteyenlere ne önerirsiniz?

  1. Ticari ufkunuzda e-ticaret mi var! Öyleyse birkaç konuya değinilelim. Web sayfasının kendinize ait olmasını istiyorsanız mutlaka bilgi birikimi olan bir firmayla çalışmanızı öneririm yok hazır yazılım kullanacaksanız. Yapmak istediğiniz iş konusuna uygun bir yazılımı test etmeden her detayını incelemeden asla online olmayın. Unutmayın internet bilgi birikim e ulaşma yeridir. Bu bakımdan sunacağınız ürünleri de en üst seviyede detaylandırıp sunmanız gerekir.

http://www.netsiparis.com


#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.