BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 4 dak.

ODTÜ'lüler Kuzey Kıbrıs Turkcell Data Center'i keşfetti

ODTÜ'lüler Kuzey Kıbrıs Turkcell Data Center'i keşfetti

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampusu, Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri ülkemizin en büyük ve donanımlı "veri merkezi" olan Turkcell Data Center'ı gezdi, teknik operasyonlar hakkında bilgi aldı.

Yayın Tarihi: 03/06/14 18:30
okuma süresi: 4 dak.
ODTÜ'lüler Kuzey Kıbrıs Turkcell Data Center'i keşfetti
A- A A+

Ülkemizin en büyük ve donanımlı 'veri merkezi' olarak hizmet veren "Turkcell Data Center" üniversite öğrencilerinin de ilgi odağı oldu.

Veri depolamada güvenli ve kesintisiz sunucu barındırma hizmetiyle kurumlarımıza yeni bir açılım getiren Turkcell Data Center, kapılarını, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs yerleşkesinden öğrencilere açtı.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri ülkemizin en büyük ve donanımlı "veri merkezi" olan Turkcell Data Center'ı gezdi, teknik operasyonlar hakkında bilgi aldı.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Tayfun Nesimoğlueşliğinde Kuzey Kıbrıs Turkcell'i ziyaret eden öğrencileri, Kuzey Kıbrıs Turkcell Merkezi Operasyonlar Müdürü Metin Kayhan ve İnsan Kaynakları Uzmanı Havva Başkan karşıladı.

'Vizyonumuzun bir yansıması'

Merkezi Operasyonlar Müdürü Metin Kayhan, dünyanın en ileri teknolojilerini Kuzey Kıbrıs'a sunmak için çalıştıklarını ve 'Turkcell Data Center'in de bu vizyonun bir yansıması olduğunu söyledi.

Ülkemizdeki kurumlara güvenli ve kesintisiz sunucu barındırma hizmeti için önemli bir yatırım yaptıklarını anlatan Kayhan, Kuzey Kıbrıs Turkcell'in, ülkeden kazandığı, sosyal sorumluluk ve yatırım olarak yine ülkemizle paylaştığını anımsattı.

Daha sonra Öğrenciler "Hücre Planlama ve Operasyon", "Transport Network", "Temel Şebeke", "Radyo Network", "Fiber Optik Yapısı", "Switch Network", "Packet Network", "Kuzey Kıbrıs Turkcell 3G Network" konularında ilgili uzmanlardan bilgi aldı.

Öğrenciler bilgilendi

İş Analiz Uzmanı Bilgin Biliz, Baz İstasyonu Sistemleri Uzmanı Serkan Fahrioğlu, Switch Network Uzmanı Çağın Sanıvar, Packet Network Uzmanı Barış Kızıldere öğrencileri teknik alt yapı ve operasyonlar hakkında bilgilendirdi. Teknik bilgilendirmenin ardından Switch Network Uzmanı Kemal Ersuz eşliğinde Data Center'i gezen öğrenciler veri merkezi güvenlik sistemleri, iklimlendirme, yangın söndürme sistemleri, network alt yapısı ve kullanılan sistemlerin özellikleri hakkında bilgi aldılar.

TIER 3 standartlarında

122 metrekare alana kurulmuş "Turkcell Data Center", 684 sunucu barındırma kapasitesi ve 38 adet kurulu kabineti ile dikkat çekiyor.

Özel olarak donatılan elektrik, mekanik, güvenlik sistemleri ile tüm dünyada kabul gören TIER 3 standartlarında kurulan 'Turkcell Data Center', veri depolamada çok güçlü bir avantaj sunuyor. 'Turkcell Data Center' yedek güç kaynakları, yedek veri iletişim bağlantıları, iklimlendirme sistemleri, yangın söndürme sistemleri ve dış ortamdan gelebilecek tehlikelere karşı verinin güvenlik derecesine göre kademelendirilmiş güvenlik sistemleri ile "7/24 Veri Depolama Güvenliği" sağlıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.