BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 4 dak.

"Let's do it"e Turkcell damgası

"Let's do it"e Turkcell damgası

Kuzey Kıbrıs Turkcell, tüm özel şirketler içerisinde en kalabalık katılımla "Hade Temizleylim" etkinliğine katıldı, 200 Turkcell çalışanı, 'sosyal sorumluluk' için yollardaydı.

Yayın Tarihi: 05/06/14 16:41
okuma süresi: 4 dak.
"Let's do it"e Turkcell damgası
A- A A+

"Halkımızla birlikte ülkemizi temizlemek için tüm teknoloji ve insan kaynağımızı seferber ettik, bunu her zaman, seve seve yapacağız."

Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu'nun girişimi ile başlatılan "Let's do it" etkinliğine Kuzey Kıbrıs Turkcell damgasını vurdu. "Hade Temizleylim" sloganıyla yola çıkılan temizlik seferberliğine, Turkcell ailesi 200 gönüllü ile katıldı, tüm özel şirketler içerisinde en kalabalık katılımla dikkat çekti.

İlk günden itibaren "Let's do it" etkinliğine tam destek veren Kuzey Kıbrıs Turkcell, Girne Boğazı'ndan Alsancak'a kadar uzanan geniş bir güzergâhta temizlik yaptı, sosyal sorumluluk duyarlılığına bir yenisini ekledi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell yönetim kadrosundan, tüm birimlerdeki çalışanlarına kadar tam katılım gösterilen etkinliğin coşkusu, sabah erken saatlerde başladı, gün boyunca sürdü.

'Ben de temizliyorum'

Kuzey Kıbrıs Turkcell ayrıca düzenlediği 'selfie' yarışması ile de etkinliğe ayrı bir heyecan kattı.
"Let's do it" etkinliğine katılanlar, selfie görüntülerini "#turkcellbendetemizliyorum" hashtagı ile paylaşarak, hem temizlik bilincinin çoğaltılmasına katkı sağladı, hem de şanslı bir isim Turkcell T40 telefon kazanma şansı yakaladı.

"En coşkulu günlerimizden biri"

Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanları, özel t-shirt ve şapkaları ile birlikte, Girne Boğazı'ndan Alsancak'a kadar etkinliğe katılırken, yoğun ilgi gördü, takdir topladı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı İlkan Bülbül, en coşkulu günlerinden birini yaşadıklarını belirterek, "Projenin yaşama geçmesinde emeği olan tüm kişi ve kurumları kutluyor, kampanyaya katılan her bir insanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesine ayrıca teşekkür etmek istediğini söyleyen İlkan Bülbül, "Tam bir gönüllülük içerisinde, oldukça geniş bir katılımla, ülkemizi temizlemek için buluştuk. Hepimiz heyecan yaşadık, sürdürülebilir bir çevre için görevimizi yaptık. Bugün yaptığımız temizlikten çok daha önemlisi, temiz bir çevre bilincinin yaygınlaşmasıdır. Çok daha önemlisi, çevremizi her gün, her an korumaktır" diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı İlkan Bülbül, ülkeye onbinlerce fidan ektiklerini, her sene geleneksel olarak sahil temizliği yaptıklarını, kaplumbağaların korunması yönünde etkinlikler düzenlediklerini anımsatarak, "Kuzey Kıbrıs Turkcell, sosyal sorumluluk çabalarında çevre konusunu özel bir yerde tutmaya devam edecektir. Böylesi projelere desteğimiz hep sürecektir. Halkımızla birlikte ülkemizi temizlemek için tüm teknoloji ve insan kaynağımızı seferber ettik, bunu her zaman, seve seve yapacağız." şeklinde sözlerini tamamladı.

Let's Do It! Modeli Dünya Temizliği Kampanyasına Nasıl Dönüştü?

Bu geniş çaplı uluslararası çevre hareketine dair fikir, 2008 yılında, küçük bir Baltık ülkesi olan Estonya'da gerçekleştirilen Let's Do It! adlı halk hareketinden gelişti. Bu hareket kapsamında 3 Mayıs'ta bir araya gelen 50.000 Estonyalı, yalnızca 5 saat içinde 10.000 ton atığı ortadan kaldırarak, tüm ülkeyi temizlediler. Let's Do It! hareketi kısa bir süre önce Birleşmiş Milletler Çevre Programları (UNEP - United Nations Environmental Programme) ağına kabul edilmiştir ve Yönetim Konseyi/Global Bakanlıklar Çevre Forumu oturumlarında gözlemci statüsü kazanmıştır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.