BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 3 dak.

Kaşif, CeBIT Bilim Eurasia Fuarı'nın açılışına katıldı

Kaşif, CeBIT Bilim Eurasia Fuarı'nın açılışına katıldı

CeBIT Bilişim Eurasia, törenle kapılarını açtı. Açılışını TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın yaptığı Avrasya'nın bir numaralı Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu CeBIT Bilişim Eurasia İstanbul Fuar Merkezi'nde 14 Eylül'e kadar sürecek.

Yayın Tarihi: 12/09/14 11:37
okuma süresi: 3 dak.
Kaşif, CeBIT Bilim Eurasia Fuarı'nın açılışına katıldı
A- A A+

"Gelecek Bilişim ile Gelecek" inancı ile yüzde yüz İş Dünyasını hedefleyen yeni konsepti ile bilişim sektörünü, devlet yetkililerini, kamu kuruluşlarını, sivil toplum kuruluşlarını, akademisyenleri, iş adamlarını bir araya topladı.

Açılış programında Azerbaycan Cumhuriyeti Haberleşme ve Yüksek Teknoloji Birinci Bakan Yardımcısı İltimas Mammadov, Polonya Ekonomi Bakan Yardımcısı Mr. Arkadiusz Bak, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ve Almanya Aşağı Saksonya Ekonomi Bakanı Olaf Lies yer aldı

BAYINDIRLIK VE ULAŞTIRMA BAKANI KAŞİF: " TÜM EVLERE FİBER OPTİK DÖŞEME İÇİN YOLA ÇIKTIK"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif İletişimin önceleri insanlar arasında başladığını sonra kitlesel sonrada devletler arasında olduğunu ve günümüzde de bir o kadar daha gelişip her alana yayıldığını söyledi. KKTC'nin, izolasyonların uygulandığı tanınmayan bir ülke olmasına rağmen bilişim konusunda Anavatan Türkiye ile yaptığı çalışmalar ve geliştirdiği altyapı sayesinde bilişim konusunda izolasyonları tanımayacağını ve fiziki konumda olan sınırları beyinlerde kırıp ambargoları anlamsız hale getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Bilişimin insan hayatındaki aldığı yer ve önemine dikkat çeken Kaşif bu bağlamda KKTC'de altyapı calışmalarının devam ettiğini dahada geliştirmek için çalıştıklarını söyledi. Her eve fiber optik döşenmesi için yola çıktıklarını ifade etti. Dünyada bilişim sektörünün, en düşük yatırımla en yüksek istihdamı ve en fazla katma değeri yaratan bir sektör olması itibariyle ekonominin yeni kalkınma gücü olarak nitelendirildiğine de dikkat çekti.

Kaşif, bilişimde yaşanan değişimlerin, toplumların yaşam biçimlerini, kurumların ve sektörlerin birbirleriyle iletişimlerini etkilediğini, sektörlerin birbirleriyle etkileşimi yerel düzeyde rekabet koşullarını artırdığını ve istihdam açısından önemli katkılar sağlandığını anlattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.