BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Cicret Akıllı Bilezik ile bileğiniz dokunmatik ekrana dönüşüyor

Cicret Akıllı Bilezik ile bileğiniz dokunmatik ekrana dönüşüyor

Her geçen gün baş döndüren hızına yetişmekte zorlandığımız teknoloji, yeni bir ürün daha sunmak üzere. İşte giyilebilir teknolojinin ilk ürünlerinden biri olacak olan akıllı bilezik.

Yayın Tarihi: 22/05/15 15:04
okuma süresi: 2 dak.
Cicret Akıllı Bilezik ile bileğiniz dokunmatik ekrana dönüşüyor
A- A A+
Paris tabanlı tasarımcılar grubu, "Cicret Bilezik" adlı teknolojik cihaz ile etkileyici bir ürün sunuyor. Bu su geçirmez bilezik, bileğinizin üstünü akıllı telefonunuzun ekranına çeviriyor. Yani bileziği takınca dokunmatik bir deriniz oluyor. Bu bilezik aracılığıyla herhangi bir akıllı telefonda kullanabildiğiniz tüm fonksiyonları kullanabilecek, ancak cam ekran yerine bileğinizdeki görüntülere dokunuyor ya da tıklıyor olacaksınız.

Cihazı kullanırken; parmağınızı hareket ettirdiğinizde uzun mesafeli proximity sensörü ile etkileşime geçiyorsunuz, bu lazer parmaklarınızın hareketini yakalıyor ve telefonunuza geri yolluyor. Cihazda bu sensör teknolojisi piko projektör ile birleştirilmiş. Cihazın bir saat büyüklüğünde olması planlanmış. Geliştirilmesinde açık kaynak kod kullanılmış, dolayısıyla geliştiriciler ücretsizce istedikleri uygulamaları geliştirebilecekler.

Bu noktada, neden normal akıllı telefonları kullanmak yerine bu cihaz kullanılsın sorusu geliyor akla. Cicret tasarımcıları, geleceğin cihazı olarak gördükleri bu bileziği geleneksel olmayan ortamlar için tasarlıyorlar, mesela su altı. Bunun yanı sıra, cep telefonu odanın bir ucundayken telefona dokunmadan telefon görüşmesi yapmak, email yazmak, oyun oynamak mümkün olacak. Pil ömrü kullanıma bağlı olsa da 24 saatlik olacağı öngörülmekte. Ancak proje henüz bir prototip üretmemiş.

Tasarımcılar ilk prototipi Ekim 2015'den sonra ya da 2016'nın ilk çeyreğinde tüketiciye sunmayı planlıyor ve bunun için yoğun şekilde çalışıyorlar. Ürün Google Glass kadar ses getirecek gibi görünse de, şirketin küçük bir işletme olması girişimcileri heyecanlandıran bir diğer unsur. Birçok projede olduğu gibi, projenin paraya ihtiyacı var ve dünyanın dört bir yanından irili ufaklı destek alıyorlar.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.