BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 5 dak.

Telefonunuzun şarjını uzatacak 10 adım

Telefonunuzun şarjını uzatacak 10 adım

Akıllı telefonlar hayatımızın en önemli teknoloji cihazı haline dönüştü. Akıllı telefon kullananların en büyük sıkıntılarından biri ise şarj problemi. Teknolojioku.com'un haberine göre işte şarjınızın ömrünü uzatacak 10 adım:

Yayın Tarihi: 23/07/15 08:40
okuma süresi: 5 dak.
Telefonunuzun şarjını uzatacak 10 adım
A- A A+
Kablosuz ağı (Wi-Fi) Bluetooth'u, GPS'i kapatsanız bile şarjınızın hızla eridiğine şahit oluyorsanız, telefonunuzun dahili depolama alanına kaydettiğiniz fotoğraflarınıza, videolarınıza, uygulamalarınıza ve SMS'lerinize bir göz atmanızı öneririz. Bu içeriklerin sayısı arttıkça, telefonun dahili depolama alnı durduğu yerde benzin yakmaya başlar. Hatta giderek daha fazla yazar zira dahili depolama alanı, çok hızlı erişim için tasarlanmış bir alandır ve sürekli aktif olması için enerjiyle beslenir. İçine depoladığınız her bir bit için telefonunuz ekstra enerji yakmaya başlar.

SMS'lerin hepsini silin: Gereksiz SMS'lerin hepsini silin. Depoladığınız fazla SMS'lerin ne kadar çok enerji yaktığına inanamayacaksınız.

Tüm fotoğraf ve videolarınızı ya harici depolama alnıan yükleyin ya da bilgisayarınıza yedekleyip silin, veya bir bulut servisine taşıyın, telefonunuzdan uzaklaştırı ama sakın dahili depolama alanına fotoğraf ve video doldurmayın.

Uygulamaları SD karta taşıyın: Uygulamaları telefonun dahili alanına değil, SD Karta kurun veya "medya alanına" taşıyın. Android'de uygulama kontrolü menüsü içinde bunun için özel bir düğme bulunuyor. Bazı uygulamalar, çalışmak için dahili depolama alanında olmak isterler ama Facebook veya benzeri, hayati olmayan, hatta medya alanına taşınmayı kabul eden tüm uygulamaları medya alanına veya harici SD karta taşıyın, hiç acımayın.

Tüm müzik dosyalarınızı harici SD karta atın. Dolayısıyla, harici SD kartınızın büyük boyutlu, hızlı ve çabuk bozulmayacak kaliteli bir marka olmasına özen göstermelisiniz. Ayrıca son olarak, müzik dosyaları gibi, tüm diğer dosyalarınızı da mümkün olduğunca harici SD karta yükleyin. Ofis dosyaları, indirilen dosyalar, PDF'ler, vs…

Lokasyon bazlı 24 saat açık kalan uygulamalar kullanmıyorsanız, arabanızdan inip navigasyon uygulamanızı kapatırken GPS'sinizi da kapatın. Lazım olunca yine açarsınız. Ana ekrana pratik bir GPS açama/kapama düğmesi ekleyin.

Evde otururken, 3G kotanızı doldurmamak için eğer evde bir Wi-Fi bağı varsa, telefonunuzun/tabletinizin Wi-Fi ağını açmanız anlaşılır ama o ağ bağlantısı niçin 24 saat açık duruyor. yatarken kapatın, dışarı çıktığınızda kapatın, metroda, otobüste kapatın. Eğer bulunduğunuz yerdeki Wi-Fi ağlarından birine bağlanabileceksiniz yeniden açarsınız. elbette Wi-fi ağına bağlıykan 3G bağlantısını kapamanız da harika bir tasarruf yöntemidir. Bunların açma kapama düğmelerini, ana ekranınıza ekleyin.

Kullandığınız işletim sistemi ne olursa olsun, arka plandaki uygulamaları mutlaka kapatın. Bu işi unutyorsunuz "App Killer" türü bir uygulama yükleyerek, bu uygulamanın, kullanılmayan uygulamaları düzenli ve otomatik olarak kapamasını sağlayabilirsiniz.

Yüklediğiniz uygulamaların yorumlarını okuyun: Bazı uygulamalar, çok gereksiz enerji harcarlar ve çoğu kullanıcı bunu keşfettiğinde, uygulamanın sayfasına şikayette bulunur. Bir uygulama yükleyeceksiniz, yorumları mutlaka okuyun. uygulamtanın aşırı enerji tükettiğini belirten şikayetlerin sayısı fazlaysa, uygulamayı yüklediğiniz de siz de aynı sorunla karşılaşacaksınız demektir. Alternatif bir uygulama bulup onu yüklemeye çalışın ya da uygulamayı kullanıp işiniz bitince ya telefondan silin, ya da kapandığıdan ve yeniden açılmadığından emin olun.

Pil kapasitesi: Telefon veya tablet satın alırken, pil kapasitesine mutlaka dikkat edin. Rakiplerinden daha büyük kapasiteye sahip cihazları tercih etmeye çalışın. Alacağınız model hakkındaki yorumları dikkatle okuyun ve pil kapasitesi hakkındaki eleştirilere dikkat edin. Elbette cihazı satın aldıktan sonra, yukarıda saydığımız tavsiyeleri mutlaka uygulayın. Bu tavsiyeler aynı zamanda cihazın pil ömrünü de uzatacaktır ve bir ya da iki sene sonra ölüm sinyalleri verecek olan pilin belki üç dört sene dayandığına şahit olabileceksiniz. Yani cihazınızın ömrü iki katına çıkacak. Ancak verdiğimiz tavsiyeleri, mobil cihaz kullanım alışkanlığınız haline dönüştürmeli, bunları çok pratik, hızlı, zahmetsizce uygulayacak şekilde telefonunuza doğru uygulamaları kurup, işlemleri pratik hale dönüştürmelisiniz.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.