BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 4 dak.

Telsim'in Güvenli İnternet seminerleri devam ediyor

Telsim'in Güvenli İnternet seminerleri devam ediyor

Telsim'in, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde 6 yıldır düzenlediği Güvenli İnternet Seminerleri 2015-2016 öğrenim öğretim döneminde, TED Koleji, Lefkoşa Güzel Sanatlar Lisesi ve Bayraktar Türk Maarif Koleji'nde verilen eğitimlerle devam etti.

Yayın Tarihi: 17/11/15 18:11
okuma süresi: 4 dak.
Telsim'in Güvenli İnternet seminerleri devam ediyor
A- A A+

Telsim'in sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 8. sınıf öğrencilere yönelik düzenlediği seminerlerde gençlerin bilgiye ulaşmak için sıklıkla kullandığı internetin bilinmeyen zararları hakkında bilgi aktarıldı. Telsim Bilgi Güvenliği Uzmanı Fuat Fırıncıoğluları ve Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel tarafından verilen eğitimlerde eğitimlerde öğrencilere interneti kullanırken tehlikelerin nasıl farkına varacakları ve bu tehlikelerden nasıl korunacakları konusunda bilgi aktarıldı.

"ARAŞTIRMA YAPIN VE KENDİNİZİ SÜREKLİ GELİŞTİRİN"

Telsim Bilgi Güvenliği Uzmanı Fuat Fırıncıoğluları sunumunda internet kullanırken öğrenciler için tehdit oluşturan casus yazılımlar, hackerlar ve virüsler hakkında bilgi verdi. Öğrencileri internette maruz kalabilecekleri tehlikeler konusunda bilinçlendiren Fırıncıoğluları, bu tehlikelerden nasıl korunacakları hakkında bilgi aktardı. Fırıncıoğluları, öğrencilere interneti bilinçli bir şekilde kullanmalarını ve internette karşılaştıkları her şeyi sorgulayarak, kendilerini geliştirmeyi önerdi.

BAŞEL: İNTERNET VE MARKA BAĞIMLISI OLMAYIN

Sunumunda popüler kültürün gençlerin hayatı üzerindeki etkileri ve internet bağımlılığı konularını ele alan Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel ise, öğrencileri marka bağımlısı olmamaya ve bilinçli bir internet kullanıcısı olmaya davet etti. İnternetin tehdit olarak algılanmaması gerektiğini belirten Başel, bilinçli kullanıldığında ve virüslerden korunma yolları öğrenildiğinde internetin olumlu yanlarının bulunduğuna da dikkati çekti.

Seminerlerde, öğrencilere, güvenli internetle ilgili "Yasal olmayan internet içeriği nedir?", "Cinsel içerikli mesajlaşma nedir?", "Bilgisayarımda virüs var" ve "Sanal oyun bağımlılığı" isimli kitapçıklar da dağıtıldı.

ÖĞRENCİLER İNTERNETTEKİ TEHLİKELERİN FARKINA VARDI

Semineri çok faydalı bulduklarını kaydeden öğrenciler, interneti daha güvenli kullanma konusunda bilinçlendiklerini belirterek, kendilerine böyle bir hizmet veren Telsim'e ve Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür ettiler. Öğrenciler seminerle ilgili görüşlerini şöyle aktardı:

Emine Özçetiner ( Lefkoşa Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi); İnternetin tehlikeli yönlerini bu eğitim sayesinde öğrendim. Şifre hırsızlarının en yakınımızdaki kişi olabileceğini ve şifremizi kimseyle paylaşmamız gerektiğini öğrendim.

Canev Bilal (Lefkoşa Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi): Sosyal medya hesaplarımızın şifrelerini en yakınlarımıza bile söylememiz gerektiğini öğrendiğimiz bu güzel eğitim için Telsim'e ve Milli Eğitim Bakanlığı'na çok teşekkür ederiz.

Onurcan Elma (BTMK): İnternetin bilgi verici olduğu kadar zararları da olabileceğini de öğreten çok faydalı bir eğitimdi.

Fatma Öztunç (BTMK): Casus yazılımlar hakkında bilgilendim. Bilgisayarımı virüslerden korumak için hangi programları yükleyebileceğimi de öğrendim.

Doğucan Atakasapoğlu (TED Koleji): Virüs çeşitleri hakkında bizi bilgilendiren ve internetin bilinmeyen tehlikelerinden nasıl korunacağımızı öğrendiğimiz çok güzel bir eğitimdi.

Fendiye Aydoğdu (TED Koleji): Bilgisayarımıza program indirirken dikkatlice okumalı ve virüslerin olabileceğini düşünmeliyiz. Bu eğitim bize daha çok okumamız ve araştırmamız gerektiğini gösterdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.