MAGAZİN
okuma süresi: 6 dak.

Kahraman belledik, tacizci çıktı...

Kahraman belledik, tacizci çıktı...

Bir dönem onun nasihatleri ile büyüdük, dedemiz kadar yakınlık duyduk ama gerçek hayatta bambaşka birisi varmış meğer… Bill Cosby, nam-ı değer DrHuxtable meğer bizim Türk filmlerinin unutulmaz anti-kahramanı Nuri Alço'dan betermiş…Tabii onun gibi filmlerde değil, gerçek hayatta!

Yayın Tarihi: 12/07/15 09:05
okuma süresi: 6 dak.
Kahraman belledik, tacizci çıktı...
A- A A+

Kıbrıs Postası - Ulaş BARIŞ

Bundan tam 31 sene önce, Amerika'da NBC televizyonunda yayınlanmaya başlayan bir 'sit-com' dizisi, sadece o yıllarda 'sarsılmakta' olan 'sit-com' türünü değil, krizle uğraşan NBC televizyonunu da hayata döndürür.

Söz konusu diziyi yayınlamayı reddeden ABC televizyonu ise tüm zamanların en vahim hatalarından birisini yaparak televizyonculuk tarihine başka bir yönden geçmiş olmaktadır ayrıca.

Amerikan TV Guide'a göre dizi 1980'lerin en büyük hitidir.

1984'ten 1992'ye kadar tam 8 sezon, 202 bölüm yayınlanan ve bu sezonların beşinde reytinglerin 1.sırasından inmeyen dizinin adı CosbyŞov'dur.

Hatta şov, arka arkaya beş sezon 1.sırada kalarak tüm zamanlarda bunu başaran üç televizyon şovundan birisidir de…

Diğer iki şovdan birisi Acun'un kopyaladığı AmericanIdol , öteki de 1971-1978 yılları arasında bizim pek de aşına olmadığımız 'All in theFamily' (her şey aile içinde) adlı dizidir.

Cosby Şov, Brooklyn-New York'ta yaşayan ve bir Afro-Amerikan ailesi olan Huxtable'ların hayatını anlatmaktadır.

Ve o şovun tartışmasız odak noktası, yıldızı, Doktor Huxtable rolüyle seyirci karşısına çıkan Bill Cosby'den başkası değildir.

Hatta Cosby, 202 bölümden 197'sinin senaryosunun yazarları arasındadır da.

Sevecen, ilgili, mükemmel bir aile babası rolü çizen DrHuxtable, o zamanlar mahallede pirilli oynayan biz veletler için tam anlamıyla bir rol modeli, bir kahramandır.

Tabii özellikle biz erkek veletlerin bir diğer odak noktası da Lisa Bonet'in canlandırdığı doktorun kızıDeniseHuxtable karakteridir.

Hey Dergisinin verdiği Lisa posteri odamın duvarında asılıydı hatta o derece…

Hikâyemiz buraya kadar iyi güzel…

Rol model, mükemmel aile, DrHuxtable'ın çocuklarına verdiği nasihatler…

Babamızın, annemizin nasihatlerini dinlemedik, doktoru dinledik desem yalan olmaz hani.

O çocuk, gençlik aklımızla bizim Doktor Huxtable'ın gerçek hayatta 'karanlık bir herif' olabileceğini kuşku yok ki aklımızın ucuna bile getiremezdik.

Ta ki 2002 yılında AndreaConstand adlı bir kadının, 'Bill Cosbybana ikram ettiği içkinin içine bitkisel bir uyuşturucu atıp uyuttu, sonra da cinsel tacizde bulundu' şeklinde bir suçlama ile çıkagelmesine kadar…

Sonra olaylar çorap söküğü gibi gelmeye başlar.

Meğer bizim Bill Dede, söz konusu içkiye ilaç atma kalleşliğinitaa 1965'lerden beri 40 kadına yapmış!

Tabii bu bilinen rakam…

Ondan sonra da bizim Nuri Aliço'ya laf eder dururuz.

Aliço (tabii ki filmlerde) genç kızların içkisine ilaç atıp hayatlarını söndüren efsane karakteri ile hepimizin haklı bir nefretini kazanırken, Cosby bize kendisini dedemiz kadar yakın hissettirip türlü türlü numara çevirmiş gerçek hayatında...

Böyle adalet mi olur?

Nuri Aliço'ya itibarının iadesini ayrıca talep ederken, sapık Cosby Dedeyi de kınıyorum.

AssociatedPress'in ulaştığı dava raporuna göre, Altın Küre ve Emmy ödüllü ABD'li komedyen2005'te verdiği yazılı ifadesinde ilişkiye gireceği kadınlara sakinleştirici ilaçlar verdiğini itiraf etmiş, hakkındaki iddiaları açıkça kabul etmiş bir de.

O değil, Cosby'nin tacizde/cinsel ilişkide bulunduğu kişiler arasında 15-16 yaşında genç kızların da bulunması olayın vahimiyetini daha da artırıyor.

Emel Öz Gözellik'inAnadolu Ajansı'daki 7 Temmuz tarihli haberine göre JudyHuth adlı kadın tarafından geçen yıl açılan davada, Cosby'nin, 1974 yılında Los Angeles'taki malikanesinde o zaman 15 yaşında olan Huth'a cinsel tacizde bulunduğu iddia ediliyor.

Habere göre JudyHuth, dava dilekçesinde, o dönemde kendisi ve 16 yaşındaki bir arkadaşının, Bill Cosby ile film setinde tanıştığını, ünlü oyuncunun kendilerini tenis kulübüne davet ettiğini, sonrasında Los Angeles'taki malikanesine götürdüğünü ve burada rızası olmadan kendisiyle cinsel ilişkiye girdiğini savunuyor.

Huth, sorulması halinde 19 yaşında olduklarını söylemelerinin istendiğini, bu olayın, kendisinde "psikolojik yıkıma ve ıstıraba" neden olduğunu iddia ediyor ve tazminat talebinde bulunuyor.

Böylece bu davayla Cosby, reşit olmayan birine cinsel tacizde bulunmakla ilk kez suçlanmış oluyor.

Ancak şu anda 77 yaşında olan Cosby, tarihleri on yıllar öncesine giden bir dizi cinsel saldırı suçlamasıyla karşı karşıya olmasına rağmen, suçlamaların çoğu, zaman aşımı nedeniyle düşmüş durumda.

Davaların akıbeti ne olacak, sonunda Cosby ceza alacak mı bilimeyiz.

Ancak en azından baskılar üzerine mütevelli heyeti üyeliği yaptığı Temple Üniversitesi'nden (ki kendisi de buradan mezun) geçen yıl istifa ettiğini biliyoruz…

Ya ya, işte böyle…

Bizim öğreten adam rol modelimiz Doktor Huxtable meğer resmen seri-tacizciymiş...

Hakkındaki suçlamalardan, iddialardan yırtar mı, yırtmaz mı ona Amerika Hukuk sistemi karar verecek ancak kesin olan şey, biz eski hayranları olarak ona artık iyi bir gözle bakamayacağımız…

Yani eş dost ortamlarında, nostalji yaparken, sözü geçtiğinde 'bırak yahu elin sapığını' der olduk.

Zaten burası Kıbrıs…

Burada güvendiğimiz dağlara hep kar yağdı, yağacak…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.