Sarı-Lacivertliler, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda saat 21:45'te başlayan karşılaşmada İngiliz devini yenerek 8 Nisan'daki rövanş için avantaj yakaladı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptığı son 11 Avrupa kupası maçında da yenilgi yüzü görmememişti.
Futbolda, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe, İngiltere'nin Chelsea takımı karşısında ilk yarıyı 1-0 yenik kapadı.
5. dakikada Alex'in güzel topuk pasında ceza alanına hareketlenen Vederson'dan önce kaleci Cudicini, kalesinden çıkarak topu uzaklaştırdı.
12. dakikada Joe Cole'un sağ çaprazdan ceza alanına girer girmez vuruşunda, top kaleci Volkan Demirel'de kaldı.
13. dakikada soldan ceza alanına giren Malouda'nın çizgiye kadar inip, içeriye yerden sert gönderdiği topa ters bir vuruş yapan Deivid, meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi: 0-1
18. dakikada ceza alanı dışından Essien'in sert şutunda, üst direğe çarpan top auta gitti.
23. dakikada sağdan Essien'in ortasında, arka direkte Drogba'nın, Önder'in üzerinden yaptığı kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.
27. dakikada Fenerbahçe savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza alanı içinde Essien kafayla Lampard'da gönderdi. Bu futbolcunun altıpasta kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
30. dakikada Ballack'ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Drogba, Vederson'u geçerek sağ çaprazdan çok sert vurdu. Kaleci Volkan Demirel topu kornere tokatladı.
45. dakikada Ballack'ın orta sahadan uzun pasında, savunmanın arkasında topla buluşan Drogba'dan önce ceza sahasının dışına kadar çıkan kaleci Volkan Demirel, topu ayaklarıyla uzaklaştırarak önemli bir gol pozisyonunu daha önledi.
64. dakikada Kazım'ın attığı golle Fenerbahçe durumu 1-1 yaptı.
81. dakikada Deivid'in attığı golle Fenerbahçe 2-1 öne geçti.
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Claus Bo Larsen, Anders Norrenstrand, Henrik Sonderby
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Önder, Lugano, Edu, Vederson, Deivid, Aurelio, Maldonado, Uğur, Alex, Kezman
Chelsea: Cudicini, Essien, Terry, Carvalho, Ashley Cole, Joe Cole, Makelele, Ballack, Lampard, Malouda, Drogba
Gol: Dk. 13 Deivid (kendi kalesine) (Chelsea), Dk. 65. Kazım, Dk. 81 Deivid (Fenerbahçe)
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final turunun ilk maçında Chelsea ile yaptıkları mücadelede, Beşiktaş maçının kadrosundan 2 değişiklik yaptı.
Şampiyonlar Ligi'nde sarı kart cezalısı olan Gökhan'ın yerine savunmanın sağında Önder forma giyerken, derbide sarı kart cezası nedeniyle oynayamayan Deivid, Chelsea maçında kadrodaki yerini aldı.
Brezilyalı teknik adam, derbi maçta Selçuk'un yerine orta alanda görevlendirdiği Maldonado'yu, İngiliz rakipleri karşısında da Şilili oyuncuyu tercih etti.
Ligde Volkan Demirel'in ilk 11'de yer aldığı maçlarda, altyapıdan oyuncu bulundurma kontenjanı nedeniyle 18'e alınmayan kaleci Serdar, Chelsea maçında kadroya girdi.
Fenerbahçe'de sakatlığı geçmesine rağmen henüz fizik ve kondisyon olarak hazır olmayan Roberto Carlos, Chelsea maçının kadrosunda yer almadı.
Sarı-lacivertli ekipte, sarı kart cezalısı Gökhan'ın yanı sıra çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Deniz ile Can, İlhan ve Gürhan da maçın kadrosunda yok.
İngiliz ekipte ise sakatlıkları bulunan ve bu nedenle İstanbul'a getirilmeyen kaleci Cech ve Shevchenko maç kadrosunda bulunmadı.
Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Anelka ise eski takımına karşı Chelsea'nın yedekleri arasında yer aldı.
Fenerbahçe tribünleri, maç öncesi yoğun bir tezahürat desteği yaparak, futbolculara moral verdi.
Futbolcular ısınmak için sahaya çıktıklarında statta büyük bir uğultu koparken, futbolcular, taraftarların tezahüratları karşısında tribünlere giderek onları selamladı.
Maçın başında, tribünlerdeki bayrak ve karton şovlar statta renkli görüntüler oluşturdu.
Telsim kale arkası tribününde sarı lacivert renkteki kartonların yanı sıra açılan büyük pankartta "The rising sun over Europe" (Avrupa üzerinde yükselen güneş) yazısı yer aldı.
Fenerbahçeli futbolcular, maç öncesi saha içinde kenetlenerek galibiyet yemini etti.
Fenerbahçeli taraftarların yoğun ilgi gösterdiği Chelsea maçında, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünleri tıklım tıklım doldu.
Biletleri, geçen hafta satışa çıktığı gün tüketen taraftarlar, tribünlerde coşkulu bir atmosfer oluşturdu.
Statta sadece Chelsea taraftarlarının oturduğu bölümde boşluk göze çarparken, yaklaşık 1.500 İngiliz taraftar maçta takımlarını destekledi.
ZİCO: HER DAKİKA GOLÜ DÜŞÜNECEĞİZ
Fenerbahçe'nin, Teknik Direktörü Zico, "Sahada her dakika golü, atağı düşünen bir Fenerbahçe olacak.'' dedi. Fenerbahçe'nin bulunduğu yere hak ederek geldiğini vurgulayan Brezilyalı hoca, "Şu ana kadar yaptıklarımız, yapabileceklerimizin göstergesidir.'' diye konuştu. Chelsea'ye saygı duyduklarını kaydeden Zico, "Daha önceden oynadığımız Inter gibi, birbirinden kaliteli oyunculara sahipler, fakat biz de kalitemizi biliyoruz. Şu ana kadar gösterdiklerimizi yarın da saha içinde göstermek için elimizden geleni yapacağız.'' açıklamasını yaptı.
CHELSEA TARAFTARLARI FENERBAHÇE FORMASI GİYDİ
Chelsea futbol takımı taraftarları Taksim Meydanı'na yakın bir restoranda eğlendi. Restoran tıka basa dolunca bazıları dışarda kaldı. Chelsea bayrağı sallayan taraftarlar arasında bazısının Fenerbahçe forması giymesi dikkat çekti.
Bu akşam oynanacak Fenerbahçe-Chelsea maçı için İstanbul'a gelen İngiliz taraftarlar Kadıköy'e geçmeden önce Taksim'de eğlendi. Bir restorana gelen İngiliz taraftarlar Chelsea lehine tezahürat yaptı. Takımlarının bayraklarını sallayan İngilizler meydanda bol bol resim çektirdi. Aralarında bazılarının ise Fenerbahçe forması giydikleri görüldü. Yoldan geçen vatandaşlar da İngiliz taraftarları ilgiyle izledi. İki Fenerbahçe'li bayan ise Chelsea taraftarları ile resim çektirdi. Bayanlardan birisi Chelsea'lilere ,"5 atarız" derken diğeri "2 tane atarız" dedi.
Kadıköy'de güvende
AA- Fenerbahçe, iki sezondur kendi sahasında ortaya koyduğu maçlardaki etkili performansıyla rakiplerine gözdağı veriyor.
Teknik direktör Zico yönetiminde iki sezondur Avrupa kupalarında yükselen bir grafik çizen sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptığı son 11 Avrupa kupası maçında yenilgi yüzü görmedi.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 11 maçlık bir yenilmezlik serisi yapan sarı-lacivertli ekip, son yenilgisini yine Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği 2005-2006 sezonunda İtalya'nın Milan takımına karşı 4-0'lık skorla almıştı.
Sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çıktığı son 11 Avrupa kupası maçında 8 kez kazanırken, 3 maçta eşitliği bozamadı.
Fenerbahçe, Kadıköy'deki üst üste yaptığı son 5 Avrupa kupası maçından da galibiyetle ayrıldı.
Sahasındaki 70. maç
Fenerbahçe, Avrupa kupaları mücadelesinde bugün sahasında 70. maçına çıkacak.
Bugüne dek evinde yaptığı 69 karşılaşmada 34 galibiyet elde eden sarı-lacivertliler, 24 karşılaşmada yenildi, 11 kez de berabere kaldı.
Sarı-lacivertliler, sahasında yaptığı maçlarda toplam 101 gol atarken, kalesinde 80 gol gördü.
Şampiyonlar Ligi macerası
Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne 5. kez katıldığı bu sezon tarihinde ilkleri yaşayarak, önce 2. tura sonra da çeyrek finale yükselen Fenerbahçe, FC Chelsea ile yapacağı maçla "Devler Ligi"ndeki 33. maçına çıkacak.
Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı toplam 32 maçta 10 galibiyeti bulunan sarı-lacivertliler, 4 beraberlik, 18 yenilgi alırken, attığı 36 gole karşılık kalesinde 56 gol gördü.
Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne bundan önce katıldığı 1996-1997 sezonunda 7 puanla ve 2004-2005 sezonunda 9 puanla grup üçüncüsü, 2001-2002 sezonunda puansız, 2005-2006 sezonunda da 4 puanla grup sonuncusu olmuştu.
Sarı-lacivertliler, bu sezon (G) Grubu'nu 11 puanla 2. sırada tamamlayarak 1. turdaki gruplarda en çok puan toplayan Türk takımı olma unvanını da elde etti.
Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı 16 iç saha maçında 8 galibiyeti bulunan Fenerbahçe, 1 beraberlik 7 yenilgi aldı.
Zico'nun Avrupa karnesi
Teknik direktör Zico yönetiminde, Avrupa kupalarında başarılı bir dönem geçiren Fenerbahçe Futbol Takımı, Brezilyalı çalıştırıcı yönetimindeki 22 maçta 5 kez yenildi.
Zico'lu Fenerbahçe, 22 Avrupa kupası mücadelesinin 11'ini kazanırken, 6 beraberlik, 5 de yenilgi aldı. 22 maçta rakip filelere toplam 43 gol atan sarı-lacivertli ekip, kalesinde 26 gol gördü.
İngiliz takımlarına karşı Fenerbahçe
Fenerbahçe, Avrupa kupalarında turlu mücadelelerde İngiliz rakiplerine karşı bir kez gülen taraf oldu.
Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında Şampiyon Kulüpler Kupası, Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası ve Kupa Galipleri Kupası'nda İngiliz ekiplerle toplam 6 kez eşleşti.
İngiliz ekiplere karşı 3 kez tur mücadelesi yapan sarı-lacivertliler, 1 kez turu geçebildi.
Sarı-lacivertliler, 1968-1969 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası 1. Tur mücadelesinde karşılaştığı Manchester City karşısında deplasmanda aldığı 0-0'lık beraberlik ve kendi sahasındaki 2-1'lik galibiyetle, turu geçen taraf olmuştu.
İngiliz ekiplere karşı Avrupa kupalarında yaptığı 11 maçta 3 galibiyeti bulunan Fenerbahçe, rakipleri karşısında 2 beraberlik, 6 mağlubiyet aldı.
Sarı-lacivertli ekibin, güçlü İngiliz temsilcilerinden Manchester United karşısında Avrupa kupalarında 2 galibiyeti bulunuyor. (İngiltere: 1-0 / İstanbul: 3-0)