TÜRK futbolunun iki devi, yarın akşam şampiyonluk düğümünü büyük ölçüde çözecek derbi maçta karşı karşıya gelecek. Kazanan takım, hedefe bir adım daha yaklaşmakla kalmayacak, aynı zamanda prim zengini olacak. Kısacası, derbiden 3 puanla ayrılan taraf köşeyi dönecek. Fenerbahçe’de derbi galibiyetinin priminin 2 milyon doları bulması beklenirken, G.Saray’da bu rakamın futbolcu başına 30’ar bin dolar olacağı belirtiliyor.
Derbi hazırlıklarını Samandıra Tesisleri’nde kapalı kapılar ardında sürdüren F.Bahçe’de yönetim futbolcuların moralini yüksek tutabilmek için büyük çaba harcıyor. Hafta içinde önce Ali Koç, Ali Yıldırım, Murat Özaydınlı, Ömer Temelli ve Neşet Yalçın’dan oluşan heyet Samandıra’yı ziyaret etti.
Derbinin primi 2 milyon dolar
Önceki akşam da kulüp başkanı Aziz Yıldırım beraberindeki birkaç arkadaşıyla tesislerin yolunu tuttu. Akşam yapılan antrenman öncesi futbolcularla tesislerde karşılaşan Yıldırım başta
Alex olmak üzere her oyuncu ile sohbet ederken büyük maçla ilgili tek kelime konuşmadı.
Sezon başında prim sistemini belirleyen yönetimin bu kez derbi için özel prim açıkladığı öğrenildi. Başkan Yıldırım’ın futbolculara haber göndererek, \"Bu maçı kazanın, ne isterseniz isteyin\" dediği belirtildi. Kulübe yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre bu rakam 2 milyon doları bulacak.
Siz kazanın gerisini düşünmeyin
G.Saray cephesinde ise prim konusunun çok fazla gündeme getirilmediği belirtiliyor. Yönetim, dev maçın primini maçtan sonra belirleme kararı alırken rakamın değişebileceği ifade edildi.
Sezon başında uygulanan sisteme göre F.Bahçe maçının galibiyet primi 14’er bir dolar. Ancak, derbinin şampiyonluk yarışını doğrudan etkileyecek olması nedeniyle bu miktarın en az 2.5 katına çıkacağı belirtiliyor. G.Saraylı yöneticilerin, F.Bahçe maçının kazanılması halinde, futbolcu başına en az 30’ar bin dolar prim vermeyi planladığı, rakamın daha da artabileceği söyleniyor. Sarı kırmızılı yöneticilerin, futbolcularla yaptıkları konuşmada, \"Derbiyi kazanın gerisini düşünmeyin\" dedikleri öğrenildi.
Hürriyet