SPOR
okuma süresi: 4 dak.

12 Dev adam galibiyetle başladı

12 Dev adam galibiyetle başladı

A Milli Basketbol Takımı bugün Dünya Kupası'nda ilk maçına Yeni Zelanda karşısında çıktı. Maçın büyük bölümünü önde götüren Yeni Zelanda, son periyotta Millilerimizin müthiş temposuna engel olamadı ve 12 Dev Adam Yeni Zelanda'yı 76-73 yendi.

Yayın Tarihi: 31/08/14 10:34
okuma süresi: 4 dak.
12 Dev adam galibiyetle başladı
A- A A+

A Milli Basketbol Takımımız, FIBA Dünya Kupası C Grubu'ndaki ilk maçında Yeni Zelanda'yı 76-73 mağlup etti. Bizkaia Arena'da oynanan karşılaşmanın 3 periyotunu geride bitiren 12 Dev Adam, son çeyrekteki müthiş oyunuyla zafere uzandı.Oyuna hücum ribaundlarında etkili başlayan millilerimiz, ilk sayılarını Furkan Aldemir ile buldu. Loe ve Webster ile sayılar bulan Yeni Zelanda, ilk 5 dakikayı da 10-4 önde geçti. Mola alan Ay Yıldızlılarımız, aranın ardından Sinan Güler ile turnike basket buldu. İlk periyot, 17-8 Yeni Zelanda üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğin hemen başında Emir Preldzic ile hücumları iyi organize eden millilerimiz, 12.dakikada farkı 5 sayıya indirdi (20-15). Casey Frank'in boş atışları değerlendirmesi, Webster'ın da üç sayı isabetiyle Yeni Zelanda durumu 30-20'ye getirdi. Cenk Akyol'un basketleri sonrasında alan savunmasına dönen Siyah Beyazlılar, devre sonunda soyunma odasına 38-28 üstün giden taraf oldu.Tempolu başlayan üçüncü periyotta Ender Arslan ve Barış Hersek ikilisiyle dış atışları iyi değerlendiren millilerimiz, 22.dakikada durumu 41-35'e getirdi.

Hücumda iyi bir performans sergileyen Ay Yıldızlılarımız, Emir Preldzic'in basketiyle skoru 44-39 yaptı. Savunmada iyi bir oyun ortaya koyan millerimiz, özellikle Barış Hersek'in hücuma yaptığı katkıyla skorda dengeyi yakalarken, Emir Preldzic ile de 50-49 öne geçti. Ancak üçüncü periyot, 56-52 Yeni Zelanda üstünlüğüyle tamamlandı. Karşılaşmanın dördüncü periyotuna iyi başlayan Siyah Beyazlılar, 32.dakikada Kirk Penney'nin basketiyle 12 sayılık farkı yakaladı (64-52). Barış Hersek ve Kerem Tunçeri'nin sayılarıyla bu periyottaki ilk basketlerini bulan Ay Yıldızlılarımız, savunmada Corey Webster'ı durduramayınca, fark 11 sayıya yükseldi (72-61). Oğuz Savaş'ın pota altındaki çabasıyla aradaki farkı eriten millilerimiz, Emir Preldzic'in de üç sayı isabetiyle 72-75 öne geçti. Son bölümleri büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada Ay Yıldızlılarımız maçtan 73-76 galibiyetle ayrıldı.

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, nefes kesen bir mücadele sonunda yendikleri Yeni Zelanda'nın çok ilginç bir takım olduğuna dikkat çekerek, "Amerika bile bu kadar ters değil" dedi. Karşılaşmanın ilk periyotunda şut yüzdelerinin son derece düşük olması yüzünden farklı şekilde geri düştüklerini ifade eden Ataman, "Yeni Zelanda o kadar ters bir takım ki, her an her şeyi yapabiliyorlar. Sürekli dönerek oynuyorlar ve uzunları dışarı çıkıp isabetli şutlar atıyor. Amerika bile bu kadar ters bir takım değil.

İlk periyotta 11'de 2 şut atmamız skorda geriye düşmemize neden oldu. Sonrasında toparlanmayı bildik. Oyuna kenardan giren Oğuz Savaş'ın katkısı çok büyük oldu. Diğer uzunlardan yeterli verim alamadık. Tabii Emir ve Kerem Tunçeri'yi de unutmamak lazım. Amerika Milli Takımı'ndan çekinmiyoruz. Çıkıp en iyi şekilde mücadele edeceğiz" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.