SPOR
okuma süresi: 3 dak.

KTFF Eski Başkanı Okutan: "Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı Koutsokoumnis korkuyor"

KTFF Eski Başkanı Okutan: "Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı Koutsokoumnis korkuyor"

Hem bir yıl önce imzalanan geçici metin, hem de Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu'na destek veren eski Federasyon Başkanı Niyazi Okutan, "Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı Costakis Koutsokoumnis baskı altında ve korkuyor" dedi.

Yayın Tarihi: 08/11/14 09:25
okuma süresi: 3 dak.
KTFF Eski Başkanı Okutan: "Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı Koutsokoumnis korkuyor"
A- A A+

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) eski Başkanı Niyazi Okutan, Kıbrıs Türk futbolunun dışa açılım sürecini ilk başlatan Federasyon Başkanı olarak gelinen noktayı değerlendirdi. Okutan, "Koutsokoumnis korkuyor" dedi.

Hem bir yıl önce imzalanan geçici metin, hem de Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu'na destek veren eski Federasyon Başkanı Niyazi Okutan, "Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) Başkanı Costakis Koutsokoumnis baskı altında ve korkuyor. Apoel kulübü başta olmak üzere 3-4 milliyetçi kulüp, Kıbrıslı Türklerin KOP'a ortak olmasını istemiyorlar ve her fırsatta Koutsokoumnis'e baskı yapıyorlar. İşte bu baskılardan korkan Koutsokoumnis ise, zamana oynuyor ve süreci erteleyebildiği kadar erteleme yoluna gidiyor. Geçici metnin imzalanmasının ardından bir yıl geçmiş olmasına rağmen herhangi bir ilerlemenin olmamasını nedeni budur" şeklinde konuştu.

Kendi KTFF Başkanlığı döneminde Eylül'2007 ve Ekim 2007 aylarında, Dünya Futbol Federasyonu (FIFA) ile görüşmek üzere iki kez Zürih'e gittiklerini anımsatan Niyazi Okutan, "Bizler müzakere sürecini yürüttük. FIFA, KOP'tan önerilerini hazırlayıp, kendileri aracılığı ile bize iletmelerini istemişti. Bu arada bizler seçimi kaybettik. Önerilen bizden sonraki eski Başkan Ömer Adal'a sunuldu. Dolayısı ile bizlerin kabul edip, etmediğimiz bir metin olmadı" dedi.

Ancak bir yıl önce imzalanan geçici metinin, kendilerini müzakere ettiği günlerde konuşulanlarla %90 - %95 ayni olduğuna da işaret eden Okutan, "KOP Başkanı Costakis Koutsokoumnis ne kadar yan çizerse çizsin, bizler KOP'a ortaklık konusunda ısrarlı olmalıyız. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ve yönetim kurulu arkadaşlarının yanında olmalıyız" dedi ve ekledi, "Kıbrıs Türk gençliğini uluslararası hukuk ile buluşturmanın, dünyaya aşmanın başka yolu yoktur."

KTFF ile Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) arasında FIFA'nın da katılımı ile Zürich'de gerçekleştirilen görüşmede yine bir sonuca varılamadı.

Jerome Champagne Başkanlığında gerçekleştirilen görüşmelere, KTFF Başkan Niyazi Okutan, Asbaşkan Av. Tahir Seroydaş, Dış İlişkiler Sorumlusu Cengiz Uzun, Genel Sekreter Erhan Başay ile Tahkim Kurulu Üyesi Av. Talat Kürşat ve tercüman Çim Seroydaş katılırken, KOP ise toplantıda Başkan Kostas Gutsongomis, Başkan yardımcısı Haris Loizides ve Marilene Christodoulou ile yer aldı. Toplantıda ayrıca Şenes Erzik ile FIFA İcra Kurulu üyesi Lefkaridis ve FIFA Başkanı Sepph Joseph Platter ile İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Geoff Thompson da yer aldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.