SPOR
okuma süresi: 1 dak.

Hakemlere Antropometrik ölçüm

Hakemlere Antropometrik ölçüm

Hakem ve yardımcı hakemlere beslenme bilgi düzeyi ve antropometrik ölçümlerinin saptanmasına yönelik veri toplama çalışması DAÜ öğretim üyesi yönetiminde ve tez öğrencilerinin desteği ile 20 Aralık Cumartesi günü KTFF Ahmet Sami Topcan seminer salonunda gerçekleştirildi

Yayın Tarihi: 21/12/14 16:07
okuma süresi: 1 dak.
Hakemlere Antropometrik ölçüm
A- A A+

Bu çalışmayı, DAÜ öğretim görevlisi Fatma Eren, Asistan Kamil Dağcılar, ve Tez Öğrencileri Seher Yiğen, Özge Yücel ve Merve Yanık olmuştur.

Çalışmaya Üst, A, B ve Yardımcı hakemlerimiz katılmışlardır. Ayni çalışma, C ve Aday hakemlerimize 27 Aralık Cumartesi günü yapılacaktır.

Hakemlere uygulanan anket ve ölçümler;

Sezon Dönemi Antropometrik Ölçümleri

(Boy, kilo, bel çevresi, vücut yağ ve kas kompozisyonu/segmental analiz

Beslenme Bilgi Düzeyi Anketi (Anket)

Besin Tüketim Sıklığı(Form)

Bununla birlikte, bu testler dünyada aktif olarak görev yapan futbol hakemlerine de uygulanmaktadır. Örnek olarak, 2014 yılında İspanya Futbol hakemlerinden JA Casajus, A Matute-Llorente, H Herrero, VH Teixeira, L Gonçalves, T Meneses, MR Zoraghi, E Khoshnam'a uygulanmıştır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.