SPOR
okuma süresi: 1 dak.

Kıbrıs Türk Futbolu Dünya Futbol ve Bilim Kongresinde

Kıbrıs Türk Futbolu Dünya Futbol ve Bilim Kongresinde

Danimarka'nın Kopenhagen şehrinde gerçekleştirilen ve her dört yılda bir yapılan VIII. Dünya Futbol ve Bilim Kongresi'nde Kıbrıs Türk Futbol'u konuşuldu ve büyük ilgi gördü. 20-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen kongreye dünyanın futbolda önde gelen ülkelerinden çok sayıda bilim insanı katıldı.

Yayın Tarihi: 26/05/15 17:04
okuma süresi: 1 dak.
Kıbrıs Türk Futbolu Dünya Futbol ve Bilim Kongresinde
A- A A+

46 ülkeden yaklaşık olarak 460 bilim insanının çalışmalarının sunuma değer görüldüğü kongrede; araştırmaların 150'si poster, 218'i ise sözel sunum şeklindeydi. Sunumlar Futbolun Fizyolojisi, Futbolda Teknik- Taktik, Futbolun Ekonomisi ve Futbolda Beşeri ve Sosyal Bilimler başlıkları altında yapıldı. Çalışmaların üçte ikisi Doğa Bilimleri, üçte biri ise Beşeri ve sosyal Bilimler alanlarındaydı.

Prof.Dr. Mustafa Ferit ACAR, Bilim Uzmanı Celal KELEŞ ve Yard.Doç.Dr. Ozan ATALAĞ ''Football As a Peace Ambassador; Towards a United Football Federation'' adlı çalışmaları ile Poster Sunuma değer görüldüler. Bilimin, günümüzde Global dünyanın yönlendiricisi olduğu gerçeğinden yola çıkarak, Futbolun bu noktada, insanlığın barışına koyacagı katkı Kıbrıs'ın içerisinde bulunduğu konjektüre ve gelişmelere parallel olarak, kongrede irdelendi ve konuşuldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.