SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Uzlaşma sağlandı

Uzlaşma sağlandı

Futbolcular Derneği ve Kulüpler Birliği Sözleşmeler ve kulüplere sağlanacak katkı payı konusunda uzlaşmaya vardı

Yayın Tarihi: 28/06/15 10:11
okuma süresi: 3 dak.
Uzlaşma sağlandı
A- A A+

Kıbrıs Türk Futbolcular Derneği'nin Kulüpler Birliği'ne yapmış olduğu ziyarette, sözleşmeler ve katkı payı gibi iki önemli konunun ön plana çıktığı görüşmeler sonucunda her iki tarafın da uzlaşma içinde olduğu gözlemlendi.

Kulüp Yönetimlerinin mevcut şartlarda ülkedeki futbolu idame ettirebilmeleri için daha çok katkı payına ihtiyaç duyduğu, fakat 2007'den başlayarak Kulüplere yapılan katkı payı miktarında hiç bir artış olmadan bugün itibarıyla aynı şekilde 2,5 milyon TL verilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığı konusunda her iki tarafın da hem fikir olduğu ve ilerleyen günlerde yeni sezonun başlamasından önce bu konuda somut gelişmeler elde edebilmek adına her türlü işbirliğine hazır oldukları dile getirildi.

Sözleşmeler konusunda ise Kulüpler Birliği'nin Süper Lig takımlarının futbolcularla sözleşme yapılmasına soğuk bakmadığını, her iki tarafın da karşılıklı çıkarlarının korunması adına yazılı bir akitin olmasında sakınca olmadığı, Federasyon tarafından oluşturulacak Komite sayesinde Kulüplerin çekinceleri olan konuların da ele alınmasıyla, bu yıldan başlayarak Süper Ligde sözleşme dönemine geçilebileceği belirtildi. Futbolcular Derneği de, sözleşmelerin Süper Ligi özendirme, kaliteyi artırma ve en önemlisi futbolcu-kulüp ilişkilerini bir disiplin altına alma adına önemli bir olay olduğunu ve FIFA kurallarının da bunu gerektirdiğini, dolayısıyla sözleşme konusunun bu yıl itibarıyla futbolcuların olmazsa olmazı olduğu ifade edildi. Aslında sözleşmelerin futbolcudan daha çok Kulüpleri mağdur etmeme adına önemli zorunluluklar içerdiğine vurgu yapan Futbolcular Derneği, bir futbolcunun istediği zaman Kulübünden izinsiz ayrılarak başka liglerde futbol oynamasının da bu sayede önüne geçileceğini ifade etti. Federasyon tarafından Komitenin bir an önce kurulmasını ve gerekli çalışmaların yapılarak Talimata son halinin en erken bir zamanda verilmesini bekleyen Futbolcular Derneği, konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.