SPOR
okuma süresi: 4 dak.

Savaşan. "Kuzey Kıbrıs Spor Turizmi için biçilmiş kaftan"

Savaşan. "Kuzey Kıbrıs Spor Turizmi için biçilmiş kaftan"

Kıbrıs Sağlık Turizmi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan Kuzey Kıbrıs'da sportif atıcılığın spor turizmi kapsamında değerlendirilmesiyle ülkeye yeni ve alternatif bir turizm çeşidi kazandırılabileceğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 21/09/15 09:00
okuma süresi: 4 dak.
Savaşan. "Kuzey Kıbrıs Spor Turizmi için biçilmiş kaftan"
A- A A+

Katıldığı bir televizyon programında ülke turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ahmet Savaşan, Kuzey Kıbrıs'da turizmde sürdürülebilirliğin yakalanabilmesi için kültürümüze uygun yeni turizm türlerinin ülkeye kazandırılmasının şart olduğunu söyledi.



Spora uygun alt ve üst yapıları geliştirmemiz şart...

Dünya turizm gelirinin yüzde 30'undan fazlasını spor turizminin oluşturduğuna dikkat çeken Savaşan, Dünya'da Spor Turizmi'nin giderek geliştiğini, pek çok ülkenin bu alanı geliştirme ve yayma çabasında olduğunu anlattı. Spor amaçlı turizmden elde edilen gelirin gün geçtikçe arrığına da işaret eden Ahmet Savaşan, yükselen bu pazardan ciddi bir pay alabilmek için spora uygun alt ve üst yapıların geliştirilmesinin şart olduğunun altını çizdi.

KKTC Atıcılık Federasyonu desteklenmeli…

KKTC Atıcılık Federasyonu'nun özelde ülke atıcılık sporuna genelde ise Spor Turizmi'nin gelişmesine zemin yaratmak için sportif amaçlı 22 kalibre olimpik ateşli-yivli tüfek ve tabancalar ithal etmesinin önemli bir adım olduğunu söyleyen Savaşan, KKTC Atıcılık Federasyonu'nun desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Sportif atıcılığının gelişmesi için yasaklayıcı olunmamalı…

Bu güne bakıldığında uygulamada karşılaşılan zorluklar, net bir hedefin belirlenmemesi, plan eksikliği ve doğru insan kaynaklarının bu işe yönlendirilmemesinin sportif atıcılığın gelişmesi önünde büyük bir engel olduğuna işaret eden Savaşan, Kuzey Kıbrıs'da sportif atıcılığın gelişebilmesi için yasaklayıcı değil denetleyici olunması gerektiğini söyledi.

Dünya'nın dört bir yanından nitelikli turist çekilebilir…

Sportif atıcılık için Kuzey Kıbrıs'ın biçilmiş kaftan olduğunun altını çizen Savaşan, bu kapsamında ülkemize Dünya'nın dört bir yanından yıl boyu nitelikli turist çekilebileceğini anlattı. Bu hedefe varılması için vizyona ihtiyaç olduğunu ifade eden Savaşan, hükümetin iyi niyetli davranması halinde bu hedefe varılabileceğine inanç belirtti.

Poligon uluslararası standartlara kavuşturulmalı...

Bir çok ülkede atıcılık sporunun futboldan sonra geldiğini anlatan Ahmet Savaşan, sportif atıcılığın gelişebilmesi için öncelikle Gönyeli'deki mevcut poligonun uluslararası standartlara kavuşturulması gerektiğini söyledi. Savaşan, ilgili bakanlıkların gerekli kaynakları yaratması ve bu sporun kolaylıkla yapılabilmesinin önünü açması ile ülke içi turizm gelirlerinin artacağına işaret etti.

Poligon sayısı arttırılmalı...

Bugün İtalya'da 500'den fazla poligon bulunduğunu ve pek çok ülkede poligon yatırımlarının arttığını anlatan Savaşan, ülkenin bu alanda gelir elde edebilmesi için Kuzey Kıbrıs'da da uluslararası standartlarda poligonların arttırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

NEU CUP çok iyi bir örnek....

Sporun iki farklı alanda turizme katkı yaptığını dile getiren Savaşan, bunların ilkinin sportif faaliyetlerin popüler özellikleri nedeniyle tanıtım konusundaki mükemmel potansiyeli, diğerinin ise kitlesel seyahat hareketlerine yol açarak doğrudan turizmin parçası haline gelmesi olduğunu söyledi. Savaşan son olarak, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ev sahipliğinde gerçekleşen ve Fenerbahçe gibi bir çok takımı Kuzey Kıbrıs'da biraraya getiren NEU CUP'ın spor turizmine anlamlı ve güzel bir örnek teşkil ettiğini de vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.