SPOR
okuma süresi: 2 dak.

GAÜ uluslararası öğrencilerinden basketbol şov

GAÜ uluslararası öğrencilerinden basketbol şov

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretim de 50.yılına doğru ilerlerken, akademik ve sosyal etkinliklerin yanında spor etkinliklerinede hız kesmeden devam ediyor.

Yayın Tarihi: 08/11/15 09:50
okuma süresi: 2 dak.
GAÜ uluslararası öğrencilerinden basketbol şov
A- A A+

GAÜ Multi Culturel Center (MCC) 'ın organizasyonu olan, her yıl geleneksel olarak düzenlenen StreetBall etkinliği bu yıl da güzel görüntülere sahne oldu. GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Spor tesislerinde gerçekleşen basketbol turnuvasına uluslar arası öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Çekişmeli dakikaların yaşandığı turnuvada öğrenciler kıyasıya mücadele ederken aynı zamanda doyasıya eğlendi.

Streetball Nedir?

Streetball (Sokak basketbolu), biri yedek, üçü sahada toplam dörder oyuncudan oluşan takımlar arasında açık havada oynanan basketbol türüdür. FIBA tarafından FIBA 3x3 adıyla resmiyet kazandırılan oyun, Basketbol sahasının yarısında ve tek potada oynanır. 5'er dakikalık iki periyottan oluşan oyunda 33 skoruna ulaşan takım maçı kazanır. Eğer 10 dakika sonunda 33'e ulaşan olmazsa daha fazla sayı atan takım maçı kazanır. Normal süre sonunda takımlar arasında eşitlik olursa 2 dakikalık uzatma periyodu oynanır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.