SPOR
okuma süresi: 1 dak.

"Spor Gazeteciliği ve Haber Yazımı" konuşuldu

"Spor Gazeteciliği ve Haber Yazımı" konuşuldu

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) tarafından düzenlenen eğitim seminerlerine devam edildi. Daha önce düzenlenen "Sosyal Medya Kullanımı, Bilgi Çağına Ayak Uydurma, İnternet" ve "Spor Fotoğrafçılığı" seminerlerinin ardından geçtiğimiz gün (19 Kasım Perşembe) KTSYD Genel Merkezi'nde "Spor Gazeteciliği ve Haber Yazımı" konulu seminer gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 20/11/15 15:11
okuma süresi: 1 dak.
"Spor Gazeteciliği ve Haber Yazımı" konuşuldu
A- A A+

Seminere konuşmacı olarak Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) öğretim üyesi Öğr. Gör. Nurten Avtürk Koldaş katılarak üyeleri bilgilendirdi.

Koldaş: "Spor medyayı, medya sporu etkiliyor"

Spor yazarlığının Amerikan müfredatına bakıldığında ders olarak verildiğini belirten Koldaş, kamuoyunun spor alanındaki ihtiyaçlarına yönelik olarak spor yazarlığının geliştiğini söyledi. Spor medyasının kitleleri yönlendirme görevinin söz konusu olduğunu dile getiren Koldaş "Geçmişten günümüze hem sporun medyayı, hem de medyanın sporu etkilediği görülmektedir" dedi. Koldaş, spor gazetecisi tanımı ve nitelikleri, branşlara göre haber yazımı, haber yazımında yapılan hatalar gibi konu başlıkları ile katılımcıları bilgilendirdi. Seminerin sonunda KTSYD Başkanı Bülent Kılıçoğlu, Nurten Avtürk Koldaş'a sunumundan dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.