SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Rio Olimpiyat Oyunları Kıbrıs için tarihi oldu

Rio Olimpiyat Oyunları Kıbrıs için tarihi oldu

Altı sporcusunun kendi disiplinlerindeki finallerde yeterlilikleriyle Rio Olimpiyat Oyunları Kıbrıs için tarihi oldu.

Yayın Tarihi: 22/08/16 14:46
okuma süresi: 3 dak.
Rio Olimpiyat Oyunları Kıbrıs için tarihi oldu
A- A A+
Altı sporcusunun kendi disiplinlerindeki finallerde yeterlilikleriyle Rio Olimpiyat Oyunları Kıbrıs için tarihi oldu.

Kıbrıs Spor Yazarları Birliği muhabiri Herodotos Miltiadous, Pavlos Kondites'in yelkende ikinci olduğu ve ilk olimpiyat madalyasından dört yıl sonra, daha fazla madalya alınması hedefine ulaşılmadığını bildirdi.

Ancak Rio Olimpiyat Oyunları'na Kıbrıs en iyi performansını gösterdi, toplam on beş sporcudan altısı kendi disiplinlerindeki finallerde yarışma başarısını elde etti.

Atletizmde Kıbrıs ilk kez Erkekler Yüksek Atlama finalinde Kyriakos Ioannou ve Demetris Hondrokoukis'le temsil edildi. Ioannou yarışmayı 7'inci, Hondrokoukis'le 12'inci bitirdi.

Apostolos Parellis ve Milan Trajkovic de Erkekler disk atmada ve 110 metre engelli koşuda, sırasıyla 8 ve 7'inci oldular.

Kıbrıs'ın deneyimli sporcularından Eleni Artymata da Bayanlar 200 metrede 39'uncu oldu.

Marios Georgiou Jimnastik ve Erkekler Bireysel'de mükemmel yarışarak tarihe geçti, yelkende Kontides hem Londra'da hem de Rio Olimpiyatları'nda Laser madalya yarışına katıldı.

Yelkende Kontides, Laser'de gözünü madalyaya dikti ancak 7'inci olabildi. Andreas Kariolou da rüzgar sörfü RS:X'i 18inci sırada bitirdi.

Ayrıca 21-yaşındaki Lia Kallenou Bayanlar Yüksek Atlama finallerinde 32'inci sırada yer aldı.

Yüzmede Sotira Neofitou, Bayanlar 100 metre kelebek yarışını 38'inci, Iacovos Hadjicostas Erkekler 400 serbest yüzmede 47'inci sırayı elde etti.

Andri Christoforou de bisiklet bayanlar yol yarışına katıldı ancak verilen zamanda yarışı bitirmeyi başaramadı.

Rio Olimpiyat Oyunları'na katılan Kıbrıs spor ekibinin başkanı Olga Piperides, Kıbrıs'ın Rio Olimpiyat Oyunları'nda madalya alamamasına rağmen 15 sporcudan altısının disiplinlerinde finale yükseldiklerini belirtti.

Piperides Kıbrıs'ın olimpiyatlara katılımını başarılı olarak niteledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.