SPOR
okuma süresi: 4 dak.

"Kıbrıs Cumhuriyeti" Olimpiyat Komitesi: "Kıbrıs heyeti şu ana kadar Olimpiyatlarda en iyisini yaptı"

"Kıbrıs Cumhuriyeti" Olimpiyat Komitesi: "Kıbrıs  heyeti şu ana kadar Olimpiyatlarda en iyisini yaptı"

"Kıbrıs Cumhuriyeti" Olimpiyat Komitesi Başkanı Dinos Michaelides Cuma günü Lefkoşa`da düzenlediği basın toplantısında, Kıbrıs ekibinin Rio Olimpiyat Oyunları`ndaki durumunun şu ana kadar Kıbrıs heyetinin katıldığı spor etkinlikleri içerisinde en iyisi olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 27/08/16 12:33
okuma süresi: 4 dak.
"Kıbrıs Cumhuriyeti" Olimpiyat Komitesi: "Kıbrıs  heyeti şu ana kadar Olimpiyatlarda en iyisini yaptı"
A- A A+
"Kıbrıs Cumhuriyeti" Olimpiyat Komitesi Başkanı Dinos Michaelides Cuma günü Lefkoşa`da düzenlediği basın toplantısında, Kıbrıs ekibinin Rio Olimpiyat Oyunları`ndaki durumunun şu ana kadar Kıbrıs heyetinin katıldığı spor etkinlikleri içerisinde en iyisi olduğunu söyledi.

31. Olimpiyat Oyunları`nda Kıbrıslı sporcuların performansını değerlendiren Michaelides, Kıbrıslı sporcuların başarılarının neredeyse yalnızca sporcuların ve koçlarının çabalarının bir sonucu olduğunu vurguladı.

Rio Olimpiyat Oyunları`na katılan on beş Kıbrıslı sporcudan altısı Cuma günü düzenlenen basın toplantısına katıldılar, yaşadıkları zorlukları ve zorlu görevi anlattılar, uluslararası yarışmalarda ülkelerini tanıtmak ve öncü olabilmeye devam etmek için devletin desteğini istediler.

Erkekler Laser klasmanında 2012`de gümüş madalya kazanan Kıbrıslı yelkenci Pavlos Kontides, OPAP tarafından altı spor ödülünde nasıl yardım amaçlı destek aldığını, üçünün Rio Olimpiyatları`nda başarılı olan Apostolos Parellis, Milan Trajkovic ve Leodia Kallenou`ya verildiğini belirtti.

Sporun Kıbrıs için en iyi elçi olduğuna, yetkili kurumların buna dikkat etmeleri gerektiğine işaret eden
Kontides şöyle dedi:

"Yetenek vardır ama yetenek sizi hiçbir yere götürmez. Sporcuların etrafında uygun bir ekip olmalıdır, çok çalışma, sebat, sabır ve sonra sonuç gelir."

Discus`taki 8. Olimpiyat şampiyonu ve Sporcular Komitesi Başkanı Apostolos Parellis de basın toplantısında, yetkili kurumların sporcuların yanında olmaları, onlara işlerinde daha çok çalışmaları ve ülkelerine faydalı olmaları için yardım etmeleri gerektiğine dikkati çekti.

Kıbrıs`ı 110 metre engelli koşuda temsil eden ve 7. olan Milan Trajkovic ise, orada olmasının birçok kişi ve bir ölçüde kendisi için beklenmedik bir durum olduğunu ifade etti ve kendisini destekleyenlere teşekkür etti.

Kontides`in bursunun kendisine gerekli gücü verdiğini, Kontides`le Limasol`da buluştuğunda kendisine şahsen teşekkür ettiğini ve yelkencinin daha sonra kendisine: "(Olimpiyatlara) Sen benimle geleceksin" dediğini anlatan Trajkovic, "Ben de kendisine umduğumu söyledim ve sonunda birlikte Rio`ya gittik" şeklinde konuştu.

Bisiklet yarışçısı Andri Christoforou da kendi deneyimlerini anlattı, dört olimpiyata katılan deneyimli rüzgar sörfçü Andreas Cariolou ise, kişinin yaptığı işi sevmesi durumunda hedefini koyup ona ilerlediğini kaydetti. Marios Georgiou da konuşmasında bir sonraki Olimpiyat Oyunları`nda daha iyi bir sıralama elde etme sözü verdi.

Kıbrıs Olimpiyat Komitesi Başkanı Dinos Michaelides basın toplantısında, Kıbrıs`ın Rio`daki temsiliyetinin tam bir başarı olduğunu, şu ana kadar gidilen Olimpiyat Oyunları içerisinde en iyisi olarak nitelendiğini bildirdi.

Michaelides, "Ve ben şu ana kadar diyorum çünkü Kıbrıs`ta sporda ilerleme beklentileri daha büyüktür, daha umut verici ve daha gelecek vaat edicidir" şeklinde konuştu.

Dinos Michaelides, ancak birinin istediği hedefe ulaşabilmesi için sadece sporcuların değil ilgili kişilerin, kurumların ve gerçekten ilgili olanların birçok şey yapması gerektiğini vurguladı.

Rio Ekibinin Başkanı Olga Piperidou ise basın toplantısındaki konuşmasında, bu sefer Kıbrıs`ın bir Olimpiyat madalyası kazanamamış olabileceğini ancak on beş sporcudan altısının, % 40 oranında finale ulaştığını, dördünün olimpiyat şampiyonu ilan edildiğini anlattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.