SPOR
okuma süresi: 4 dak.

Spor Bakanlığı bazı futbol sahalarını ilgili belediyelere devretti

Spor Bakanlığı bazı futbol sahalarını ilgili belediyelere devretti

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı, Lefkoşa'da Atatürk Stadyumu ve Atilla Topaloğlu Futbol Sahası ile Serdarlı, Dipkarpaz ve Yeniboğaziçi'ndeki futbol sahalarının sorumluluklarını, bu sabah bakanlıkta imzalanan protokolle belediyelere devretti.

Yayın Tarihi: 19/10/10 11:54
okuma süresi: 4 dak.
Spor Bakanlığı bazı futbol sahalarını ilgili belediyelere devretti
A- A A+

ÇAVUŞOĞLU: "PROTOKOL SAYESİNDE HEM SAHA STANDARTLARI YÜKSELECEK, HEM DE TASARRUF EDİLECEK PARAYLA DAHA ÇOK TESİS YAPMA İMKANINA SAHİP OLUNACAK"

Protokol imza törenine Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Lefkoşa, Serdarlı, Dipkarpaz ve Yeniboğaziçi belediye başkanları ile konuyla ilgili üst düzey bakanlık yetkilileri katıldı.

BİREN

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Cemal Biren, protokolün imzalanması sırasında yaptığı konuşmada, futbol sahalarının bakımını halihazırda belediyeler olarak kendilerinin yaptıklarını belirterek, yetki de kendilerinde olunca bunun daha da olumlu olacağını söyledi.

DEMİRCİ

Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci ise, Bakan Çavuşoğlu'na teşekkür ederek, bakanlığın malzeme katkısı ve kendilerinin de işçilik koyarak bakım yaptırdıklarını ancak, bakanlıktan bu sahaların idare edilmesinin zor olduğunu kaydetti. Demirci, "Sahaların bizim kontrolümüzde olması çok iyi oldu" dedi.

KERİMOĞLU

Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu, protokolün kendilerine ışık tutacağını ifade ederek, "Güzel bir olay, biz bakımını yapacağız, bakanlık ta teftiş edecek" dedi.

BULUTOĞLULARI

Lefkoşa Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları da, bunun bir reform olduğunu, dünyada ve AB'de bu uygulamanın hayatta olduğunu, bakanlığın yaptığının yerel yönetimlere yetki devretme reformu olduğunu söyledi.

Bulutoğluları, bu olayın sahalara kalite ve standart getireceğini kaydederek, belediyelerin bakımla ilgili daha fazla imkanlara sahip bulunduğunu, LTB olarak ilk etapta Atatürk Stadyumu ve Atilla Topaloğlu Futbol Sahası'nı devralacaklarını söyledi.

Stadyum ve sahaları çok daha iyi duruma getireceklerini ifade eden Bulutoğluları, Bakan Çavuşoğlu'nun bu kararla "tarihe geçeceğini" kaydetti.

Bulutoğluları, spor komplekslerine artık daha iyi bakılacağını herkesin göreceğini söyledi.

ÇAVUŞOĞLU

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise konuşmasında, bölgelerindeki sahaları devralacak belediye başkanlarını cesaretlerinden dolayı takdir ettiklerini kaydederek, yerel yönetimlerle işbirliğinin hükümet programında da yer aldığını söyledi.

Çavuşoğlu, yerel yönetimlerin altyapı ve işçilik imkanlarının daha iyi olduğunu vurgulayarak, kendilerinin bu sahaları uzaktan idare etmelerinin çok daha pahalıya mal olduğunu belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, protokol sayesinde hem saha standartlarının yükseleceğini hem de tasarruf edecekleri parayla daha çok tesis yapma imkanına sahip olacaklarını ifade etti.

Protokole imza koyan dört belediyenin ellerini hemen taşın altına soktuklarını kaydeden Çavuşoğlu, bu hareketin diğer belediyeleri de cesaretlendireceğini, onlarla da temasların sürdüğünü belirtti.

Çavuşoğlu, sahaların çok daha az parayla çok daha iyi duruma geleceğini kaydederek, dört belediyeye toplumsal duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

ÇAVUŞOĞLU ÇANAKKALE'YE GİDECEK

Bu arada bakanlıktan verilen bilgiye göre, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yarın Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde başlayacak "Dünya Üniversiteler Kongresi"ne katılmak üzere, bu akşam İstanbul üzerinden Çanakkale'ye gidecek.

Kongrenin açılışında konuşma yapacak olan Çavuşoğlu, yarın akşam KKTC'ye dönecek.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.