İNGİLTERE
okuma süresi: 15 dak.

İngiltere Türk Dernekleri Konseyi Başkanlığı'na yeniden Aysın Yılmaz seçildi

İngiltere Türk Dernekleri Konseyi Başkanlığı'na yeniden Aysın Yılmaz seçildi

İngiltere Türk Dernekleri Konseyi (Konsey) Olağan Genel Kurul toplantısı, Kervan Community Hall, 293-303 Fore Street, Edmonton, adresinde 9 Mart Pazar günü yapıldı. Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Yayın Tarihi: 12/03/14 13:41
okuma süresi: 15 dak.
İngiltere Türk Dernekleri Konseyi Başkanlığı'na yeniden Aysın Yılmaz seçildi
A- A A+

Divan Başkanlığına Dr. Özkan Hıvzı, sekreterliği de Sinem Arıca ve Ayşe Osman seçildiler.

Konsey eski Başkanı Aysın Yılmaz yıl içinde Konsey'in yaptığı çalışmaları içeren raporunu okudu. (Not: Aysın Yılmaz'ın konuşmasının tamamı aşağıda yer almaktadır.)

Mali raporun okunup aklanmasından sonra tek aday olan Aysın Yılmaz'ın, yeniden Başkanlığı onaylandı. Yılmaz'ın hazırlamış olduğu yeni Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulu listeleri okundu ve oylamaya sunuldu.

Yönetim Kurulu Üyeleri

1. Aysın Yılmaz (Başkan)

2. Çetin Ramadan (As Başkan)

3. Ertuğrul Mehmet (Genel Sekreter)

4. Cemal Munir (Veznedar)

5. Leyla Kemal (Kültür ve Sosyal Etkinlikler)

6. Tülin Çeliker (Faal Üye)

7. Arife Ridvan (Faal Üye)

8. Duygu Tağmaç (Faal Üye)

9. Haltan Hassan (Faal Üye)

Yeni tüzük onaylanıp yürürlüğe girinceye kadar Hürmüs İmamzade ve Filiz Salih yedek üye olarak seçilmişlerdir.

Disiplin Kurulu Üyeleri

Dr. Özkan Hıfzı, Dr Tahsin Bilginer, Necati Sağer, Ahmet Nazım Tuncel Nalbantoğlu, Kerim Kağan ve Fikret Derviş.

Denetleme Kurulu Üyeleri

Esat Davut, Tevfık Zekai ve Türker Çakıcı.

DİLEK VE TEMENNİLERLE SON BULDU

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Konsey Sekreteri Ertuğrul Mehmet şu açıklamada bulundu: Bazı medya kuruluşlarımızda Konsey'in siyasi olduğu ısrarla gündeme getirilmektedir. Biz Konsey siyasidir derken, siyasetin lobicilik kısmını kastediyoruz. Charity Komisyonu da Charity'lere lobicilik yapma hakkını veriyor. Hatta insan hakları, çevre gibi konularda lobicilik yapılmasını teşvik ediyor. Parti politikası yapmak Charity kurallarına aykırıdır. Bizim yaptığımız lobicilik, insan hakları elinden alınmış olan toplumumuzun haklarını almak için yaptığımız lobiciliktir ve bu da Charity Komisyonu tarafından kabul edilmektedir. Elimizde Charity Komisyonundan, bizi estekleyen yazılar vardır. Her isteyen görebilir. Bu açıklamayı hem benim, hem de geçmiş Konsey başkanlarının yapmalarına rağmen, sadece Konsey siyasidir kelimeleri alınmakta "Konseyin basın sözcüsü, siyasi olduklarını söyledi" denmeye devam edilmektedir.

Bir yıl içinde yaptığımız çalışmaları başkanın çalışma raporunda dinlediniz. Yaptığımız çalışmaların nasıl siyasi olduğu açıktır.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Kerim Kağan, Fikret Derviş, Esat Davut, Zaka Alsancak, Ahmet Nazım ve Hüsnü Kişi de dilek ve düşüncelerini dile getirdiler. Hüsnü Kişi, bu dönemde Konsey'in, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne uygulanan özellikle spor ambargoları üzerinde lobicilik faliyetleri yapmasını önerdi.

Kerim Kağan ise, '8 Dünya Kadınlar Günü' üzerine konuştu ve tüm kadınların, Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

———-

KONSEY BAŞKANI AYSIN YILMAZ'IN KONUŞMASININ TAMAMI:

"Değerli Üyeler, Genel Kurul toplantımıza Hoşgeldiniz, Bildiğiniz gibi Yönetim Kurulu'muz 13 Ocak 2013 tarihinde göreve geldi. Yarım yamalak bir üye listesi ve 5.500 sterlin borçla işe başladık. Genel Kurulun aldığı karar çerçevesinde, Ahmet Baştürk'e recorded delivery olarak bir mektup yazıldı. Mali Rapor ve Faaliyet Raporunu vermesini, aynı zamanda Konsey'e ait evrakları ve banka detaylarını vermesi istendi. Hiçbir cevap almayınca 1 Temmuz 2013 tarihinde Konsey'e Türk Banka'sında yeni bir hesap açtık. Aşağıda sunacağım çalışma raporumda ve Mali Raporda da göreceğiniz gibi etkinlikler yaptık ve elde ettiğimiz gelirlerle 3.500 sterlini, 9 Ocak 2014 tarihinde Regency Banqueting'e ödedik. Regency Banqueting sahipleri, kalan 2.000 sterlin borçu, Konsey'den istemediklerini yazılı olarak bildirdiler. Ayrıca Regency Banqueting 2014-2015 yılları içinde salonlarında yapacağımız 6 toplantı için de para talep etmeyecek. Liderlerimiz Dr Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş için 9 Ocak 2014 tarihinde okutmuş olduğumuz mevlid için de Regency Banqueting para talep etmedi.

TÜZÜK ÇALIŞMALARI

İlk çalışmamız tüzük üzerinde olmuştur. Var olan tüzüğü, İngilizceye tercüme ettirdik.

İlk üye toplantısında, 'Yeniden Yapılandırma Komitesi' oluşturduk. Bu komiteye ismini yazdıran 11 arkadaşımız çeşitli nedenlerden dolayı bu toplantıların tümüne katılamadılar. Sadece 2 kişi 2 toplantıya katılabildi. Çalışma yönetim kuruluna kaldı.

Yönetim Kurulu, yaptığı 6 çalışmadan sonra Ahmet Nazım ve Zeka Alsancak Beyler de çalışmalara önemli katkılar koydular. Bu aşamada Taslak tüzük sizlere gönderildi ve düşünceleriniz soruldu. 29 Ocakta yapılan üyeler toplantısında gündeme alındı ve bir maddesi üzerinde oylama yapıldı.

Son çalışma, Zeka Alsancak, Ahmet Nazım, Fikret Derviş, Dr. Özkan Hıvsı, Ben, Leyla Kemal, Çetin Ramadan ve Ertuğrul Mehmet'in katıldığı toplantıda yapıldı. Bu toplantıda daha başka değişiklikler de yapıldı ve sizlere gönderildi.

Bugün Tüzük değişiklikleri için oylama yapılacağı size bildirilmişti. Ancak, önce bir avukatın tavsiyelerinin alınmasına, ondan sonra Tüzük için Olağanüstü bir toplantı yapılmasına ve imzalanıp yürürlüğe girmesine karar verdik. Bizi tekrar göreve getirirseniz, hedefimiz, bu çalışmaları 2 ay içinde tamamlamak ve Vakıf (Charity) olma müracatını yapmaktır.

Size gönderilen son versiyonda da görüldüğü gibi Tüzük 19 defa değişikliğe uğrayarak bu şekle geldi. Bu çalışma için yapılan toplam toplantı sayısı ise 12'dir.

BİNA KONUSU

İkinci çalışmamız, Evkaf Dairesi'nin ismine kayıtlı olan 34-35 D'Arblay Street'teki bina konusunda olmuştur.

Konsey'e bir katının verilmesi teklif edilmişti. Bu Konu için de bir komite oluşturuldu.

Kira ödemesek bile, yıllık masrafının 12 bin sterlin civarında olduğu ortaya çıktı. Teklifi reddetik.

Konsorsiyum, Futbol Federasyonu ve Kıbrıs Türk Cemiyeti ile işbirliği içinde hareket ettik. Evkaf dairesine ortak mektuplar yazdık ve binanın uzun vadeliğine kiralanmasını önerdik. Alınacak para ile toplumun yoğun olduğu bölgelerde bir veya iki bina alınabileceğini söyledik.

Sözlü olarak olumlu yanıt almamıza rağmen henüz yazılı bir cevap almış değiliz.

Benim ve yönetim kurulumun yeniden göreve gelmesini onaylarsanız, ilk yapacağımız çalışmalardan biri de, diğer üç kuruluşla bir araya gelerek, bu konuda ne yapacağımızın kararını almak olacaktır.

Bu konu için yapılan toplantı ve görüşmeler ise şöyledir:

Londra'da 6 Toplantı

2 toplantı KKTC Temsilciliğinde 3 Evkaf yetkilisi ile 11 ve 13 Mart 2013 tarihlerinde yapıldı.

Bir toplantı Bina komitesi olarak 31 Mart'ta yapıldı.

3 Toplantı Football Federasyonu + Consorsium + Cemiyet ile 2 Nisan – 3 Ekim ve 13 Kasım tarihlerinde yapıldı.

Kıbrıs'ta 4 Toplantı

17 Nisan 2013 tarihinde, Evkaf Müdürü Mustafa Kaymakamzade ile bir görüşme yaptım.

18 Nisan 2013 tarihinde, Başbakan, Ersin Küçük, Mustafa Kaymakamzade, KKTC Temsilcimiz Oya Tuncalı Hanım ve benim le bir toplantı yapıldı.

Ayrıca aynı gün Cumhurbaşkanmız Sayın Derviş Eroğlu ile bir görüşme yaptım.

Yukardakilere ek olarak 21 Kasım 2013 Tarihinde Acapulco Otelde, Evkaf Müdürü İbrahim Benterle ben, Cetin Ramadan, Ertuğrul Mehmet ve Leyla Kemal ile bir toplantı daha gerçekleştirildi. Yaptığımız tüm görüşmelerde hep olumlu yanıtlar aldık.

MEZARLIK KONUSU

Üçüncü Çalışma, Mezarlık Konusu

Palmers Green Pakistan Camisi yetkilileri ile birlikte hareket ederek bir müslüman mezarlığı almak için çalışmalar yapılmaktadır.

Bu konu ile ilgili yapılan ilk toplantı ben, Ahmet Osam, İbrahim Bozkuş, Pakistan camisi yetkilileri ve Günay Veli'nin katılımı ile geçekleşmişti.

Bunun için Enfield Belediyesinin Chief Executive ve Enviromental Director'ü ile iki defa görüştüm. Environmental officer, yer bulup bize proje hazırlayacağını ve Mezarlığa uygun toprak yapısı olan bir yer bulmaya çalışacağını söyledi. Yukarıdaki çalışmalara ek olarak yıl içinde yaptığımız diğer 11 etkinlik şunlardır:

1. TC Eğitim Muşavirliği, KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Sayın Hasan Kortay, ve Football Federasyonu ile işbirliği içerisinde19 Mayıs Etkinliklerini kutladık.

2. 18 Mayıs 2013 tarihinde, KKTC Milli Futbol Takımı onuruna, Konsey, 60 kişilik yemek verdi. Kervan 2 bu yemeğin sponsoru oldu.

3. 28 Haziran 2013 tarihinde Konsey Üyeleri ve Arkadaşları için Kervan 2 Restaurant'ta 60 kişilik bir yemek organize ettik.

4. 10 Temmuz 2013 tarihinde KKTC Şehit ve Malul Gaziler Derneği'ne Aksular Restaurant Palmers Green şubesi sponsorluğunda 12 kişilik bir yemek verdik.

5. 11 Temmuz 2013 tarihinde KKTC Sehit ve Malul Gaziler Derneği Madalya Töreni'ni İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği Binasında, ücret ödemeden gerçekleştirdik.

6. 19 Temmuz 2013 tarihinde TC Büyükelçiliği'ne 20 Temmuz şükran ziyaretine üyelerimizle birlikte katıldık.

7. 9 Kasım 2013 tarihinde Konsey'in 30'uncu Yıl Kutlama Balosu, Britannia International Otel'de gerçekleştirildi.

KKTC Temsilcimiz Oya Tuncalı Hanım'ın aracılığı ile, Cumhurbaşkanımız Sayın Derviş Eroğlu ve birçok devlet yetkililerine davetiye gönderildi. Davetiyeye olumlu yanıt veren Cumhurbaşkanımız, Kıbrıs görüşmelerinin başlama tarihlerine tesadüf etmesi nedeniyle balomuza katılamadı.

Balomuza, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve bazı KKTC Millet Vekilleri, ayrıca TC Büyükelçimiz, KKTC Temsilcimiz ve ekibi, İngiliz Milletvekilleri ve Belediye Meclis Üyeleri de davetimizi kabul ederek gecemize katıldılar.

Gecemize renk veren sanatcılarımız, Kıbrıs'tan Bahar Gökhan ve Cem Kafkas ve Londra'dan Zülal Osman, ücretsiz katıldıklarına teşekkür ederim.

Konsey'e üye olmayan örgütler, kurum ve kuruluşlar de balomuza katılarak destek verdiler. Bu başarılı baloya katkı koyan herkese teşekkür ederim.

8. 1983 yılından başlayarak Konsey'e liderlik yapmış başkanlarımızla yapılan söyleşilerin de yer aldığı ve geleceğe ışık tutacağına inandığımız tarihi bir kitap Hazırlanmıştır.

Bu kitabı yazan Artun Gökşan'a, hazırlanmasına katkı koyan ve sponsor olan herkese teşekkür ederim.

9. Dünya Kıbrıs Türkleri Vakfı tarafından organize edilen 3. Dünya Kıbrıs Türkleri Kongresi 21- 24 Kasım tarihinde ben, Çetin Ramadan, Ertuğrul Mehmet ve Leyla Kemal Hanım Katıldık.

Kongre dönüşü, Genel Sekreterimiz Ertuğrul Mehmet, kongrede yapılan konuşmaları özetleyen 14 sayfalık bir rapor hazırlanarak üyelerimize ve medyaya gönderdi.

Londra'dan Kongreye katılan arkadaşları 16 Aralık tarihinde Kongre hakkında değerlendirme yapmak için toplantıya çağırdık ve rapor hazırladık.

10. 9 Ocak 2014 tarihinde Merhum Dr Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş için Regency Banqueting Suite'te bir mevlid okuttuk. Salonun ve meşrubatın Regency banqueting tarafından ücretsiz verildiği, mevlide 250 civarında katılım oldu. Mevlid, Süleymaniye Camisi'nden Burhan ve Aydın hocalar tarafından okundu. Mevlidte verilen lokum ve kurabiyelerin masraflarını karşılamak için yardım toplayan Termis Nazım Hanım'a teşekkür ederim.

11. Web sitesi kurma çalışmalarımız başlamıştır. Yakın bir gelecekte yürürlüğe girecektir. Ayrıca Konsey'i tanıtan bir de sunum hazırlanmaktadır.

Cllr Doğan Delman ve Cllr Tahsin İbrahim'in düzenlediği, Türkler için Enfield bölgesinde Free School Projesi'nin, 5 toplantısına ben ve Çetin Ramadan da katıldık. Ayrıca anketler de yaptım. Yıl içinde House of Commons, Dışişleri Bakanlığı ve London School of Ecomics'de yapılan çeşitli toplantılara Konsey olarak katıldık.

13 Ocak 2013 tarihinden bugüne kadar Konsey olarak yaptığmız ve katıldığımız toplantı, etkinlik ve ziyaretlerin toplam sayısı 142. Bunlarla ilgili liste, tarihleri ile birlikte dosyamızdadır.

Yıl içinde 18 Konsey Yönetim Kurulu toplantısı ve 6 üyeler toplantısı yaptık.

Toplantılarımızın gerçekleşmesi için bize salonlarını ücretsiz veren:

Grand Palace

Kıbrıs Türk Toplum Merkezi

Ingiltere Türk Kadınları Yardım Derneği

Regency Banqueting

Southwark Kıbrıs Türk Derneği

Kervan Community Hall sahiplerine teşekkür ederim.

Üyelerimizle tanışmak, çalışmalarını ve sorunlarını yakından görmek için mümkün oldukça ziyaretler yaptık ve etkinliklerine katılmaya çalıştık. Ziyaretini yapamadığımız üyelerimizden özür dilerim.

Bir yıl içinde, Konsey Yönetim Kurulunun çalışmalarına katkı koyan, başta KKTC Temsilcimiz Oya Tuncalı Hanım, KKTC Başkonsolosumuz Sayın Mustafa Beyazbayram, KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Sayın Hasan Kortay ve ekibleri, basınımıza, sponsorlarımıza ve destek veren herkese çok teşekkür ederim.

Ayrıca geçmiş Konsey Başkanlarımız'ın bize verdikleri destek ve katkılardan dolayı onlara da teşekkür ederim.

Çok değerli Yönetim Kurulu arkadaşlarıma da, yıl boyunca, el birliği ile yaptığımız çalışmalara koydukları katkılardan dolayı, sonsuz teşekkür ederim.

Çetin Ramadan (As Başkan)

Ertuğrul Mehmet (General Sekreter)

Tevfik Zekai (Veznedar)

Leyla Kemal (Sosyal Etkinlikler)

Arife Rıdvan, Tulin Çeliker, Duygu Tağmaç ve Mehmet Reşat.

Değerli arkadaşlar, Konsey sizsiniz. Konsey ancak sizin katkılarınızla başarılı olur. LÜTFEN KONSEYİMİZE SAHİP ÇIKALIM, DESTEK VERELİM."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.