İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

Londra metro grevi ulaşımı ciddi aksatacak

Londra metro grevi ulaşımı ciddi aksatacak

Londra metro müdürleri, bu akşam başlaması planlanan 48 saatlik grevi önlemek için sendikalarla son bir defa toplantı yapacak. Metro grevi, ulaşımda ciddi aksamalara neden olacak...

Yayın Tarihi: 29/04/14 15:46
okuma süresi: 2 dak.
Londra metro grevi ulaşımı ciddi aksatacak
A- A A+
RMT sendikası üyelerinin bu akşam saat 9'dan itibaren iş durdurma eylemine başlamasıyla beraber Londra çapında metro seferlerinde büyük aksamalar bekleniyor.

48 saat sürecek grev Çarşamba akşamı aynı saatte son erecek, fakat seferler Perşembe sabahına kadar normale dönemeyecek.

RMT üyeleri, haftaya Pazartesi gününden itibaren ise üç günlük bir grev daha planlıyor.

Grevlerin gerekçesi, Transport for London'ın bilet ofislerinin hepsini kapatıp çalışanları bariyer kenarlarına, müşterinin yanına alma planı.

RMT bunun zorunlu işten çıkarmalara neden olacağına öne sürüyor ama metro müdürleri, değişiklikleri modernleşme programı çerçevesinde yapıldığını, hiçbir çalışanı zorla işten çıkarmayacaklarını savunuyor.

?London Underground yetkilileri, Oyster gibi elektronik sistemler sayesinde sattıkları artık biletlerin yalnızca yüzde 3'ünün bilet ofislerinde satıldığını kaydettiler.

?RMT genel sekreter vekili Mick Cash, sendikanın konuşmaya açık olduğunu ve bugün müzakere etmek için hazır beklediklerini söyledi.

?Cash, bilet ofis kapatma programının her istasyon için tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.