İNGİLTERE
okuma süresi: 4 dak.

Londra yerel yönetimlerinde yeni Türk politikacılar

Londra yerel yönetimlerinde yeni Türk politikacılar

İngiltere genelinde dün yapılan yerel seçimlerin sonuçları sabah saatlerinde netleşti. Türkiye ve Kıbrıs kökenli adayların yoğun olarak seçime katıldığı Londra'nın farklı belediyelerinde otuza yakın üye seçildi.

Yayın Tarihi: 24/05/14 17:01
okuma süresi: 4 dak.
Londra yerel yönetimlerinde yeni Türk politikacılar
A- A A+

Londra Gazete'nin haberine göre, günlerden beri heyecanı süren yerel seçimler tahmin edildiği gibi İşçi Partisi'nin bariz üstünlüğü altında geçerken, Türkiyeli ve Kıbrıslı adayın en fazla olduğu Enfield'de ilginç sonuçlar ortaya çıktı. 153 sandıkta kullanılan oyların sayılması sonunda İşçi Partisi hakimiyetini 48 sandalye ile daha da sağlamlaştırdı. UKIP'in Meclise kimseyi sokamamasına karşılık aldığı yüksek oy oranı Muhafazakar Parti'nin sadece 22 sandıkta kalmasının hiç şüphesiz nedenlerinden önemlisiydi. Seçimlerde başka ilginç noktalar da ortaya çıktı.İşçi Partisi uzun yıllar başarısız olduğu Bushill Park, Southgate Green, Winchmore Hill gibi yerlerde kazanmayı bildi. UKIP de Enfield Town ve Winchmore Hill ward'larında ciddi oy artışları elde etti.

34 ADAYIMIZDAN 16'SI SEÇİMİ KAZANDI

Türkiyeli ve Kıbrıslı adaylara gelince: Toplumumuzdan en çok adayın çıktığı (34) bu bölgede seçime giren isimlerden 16'sı Belediye Meclisi'ne girebildi. Bu isimlerden 13'ü İşçi Partisi'nden olurken, sadece 3'ü Muhafazakar Parti'dendi. İşçi Partisi'den aralarında Türk Toplumu Futbol Federasyonu Başkanı Turgut Esendağlı'nın bulunduğu 7"si ilk kez siyaset sahnesine çıkmış oldu. Eskilerden Ahmet Öykener ise bölgesi değişmesine karşın yeni ward'u Palmers Green'de de kazanmasını bildi. Yeniler arasında Nesimi Erbil, Güney Doğan, Suna Hürman, Haydar Ulus, Jansev Kemal ve Adeline Kepez de yer aldı. Eskilerden Yasemin Brett, Ayfer Orhan, Ahmet Karahasan, Alev Cazımoğlu ve Ali Bakır Meclis'e yeniden girmeyi başardı. Seçimde ağır darbe alan Muhafazakar Parti'de ise yeni olarak Ersin Çelebi Meclis'in yolunu tutarken, Doğan Delman ile Ertan Hürer de koltuklarını korudu. İşçi Partisi'nde eskilerden Tahsin İbrahim'in, Muhafazakar Parti'de de yenilerden ancak oldukça iddialı olarak seçime katılan Murat Yurtseven'in kaybetmeleri dikkat çekiciydi.

HARINGEY'DE 5 KİŞİ MECLİSE GİRDİ

Liderleri Richard Wilson'un bile seçilemeyerek sadece 9 sandalyede kalması, buna karşılık İşçi Partisi'nin 48 sandalyeye ulaşması günün önemli gündeminde yer alıyor.

Bu bölgede 17 adayla giren Türkçe konuşan toplum, bunlardan sadece 5'ini Meclis'e gönderebildi. İşçi Partisi'nden Emine İbrahim, Peray Ahmet, eczacı Ali Gül Özbek ve Kürt kökenli Makbule Güneş'in yanısıra, Liberal Parti'den de Ali Demirci, yeni dönemde Haringey Belediye Meclisi'nde görev yapacak

BEXLEY'DE DE ARTIK TÜRKLER MECLİSTE

Bu sabah 8.00 civarında oy sayımının sona erdiği Bexley'de ise toplumumuzdan adaylığını koyan 6 isimden ikisi Bedeldiye Meclis'ine girmeyi başardı.

Türk Toplumu Futbol Federasyonu'nun 90'lı yıllarında Başkanlık ve Sekreterlik görevlerinde bulunan. Eden Valley Şirketi'nin de ortaklarından Ahmet Durmuş, Longlands ward'da 1394 oy alarak Muhafazakar Parti'deb seçimi kazandı.

İkinci kez seçimi kazandığını, zaten umutlu olduğunu belirterek, "Belediye Meclisi çatısı altında gençlere yönelik çalışmak amacındayım. Onlara tüm bilgim, tecrübemi aktarmaya çalışacağım" dedi:

EastWick ward'da 1070 oy alan Cafer Münür de aynı partiden Bexley Belediyesi Meclis üyesi oldu.

Diğer adaylardan Süleyman Tank, Fikret Tosun, Ibby Mehmet ve Shule Başarab ise yeterli oyları alamayarak seçimi kazanamadı.

TÜRKÇE BİLEN YUNANLI

Bexley Blediyesi'ne giren Muhafazakar adaylardan biri de Yunan asıllı Nick Ohare oldu. Son derece düzgün Türkçesiyle dikkat çeken Ohare, İstanbul doğumlu olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.