İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

İngiltere'den Çinlilere vize ayrıcalığı

İngiltere’den Çinlilere vize ayrıcalığı

İngiliz hükümeti Çin vatandaşlarına 24 saatte vize verilmesini sağlayan bir uygulamayı hayata geçiriyor.

Yayın Tarihi: 31/07/14 20:00
okuma süresi: 2 dak.
İngiltere’den Çinlilere vize ayrıcalığı
A- A A+

İngiliz hükümeti Çin vatandaşlarına 24 saatte vize verilmesini sağlayan bir uygulamayı hayata geçiriyor.

Uygulama ile 11 Ağustos'tan itibaren Şangay, Pekin ve Guangzhou kentlerinde bulunan vize merkezlerine başvuran Çinliler, bir gün içerisinde vize alabilecekler. Göçmenlik Bakanı James Brokenshire söz konusu servisten yararlanmak isteyenlerin £600 pounds ödeyeceğini belirterek, uygulamadan ticari ziyaretçiler ile aile ziyaretçilerin yararlanabileceğini kaydetti.

Uygulamadan ayrıca son 5 yıl içerisinde Britanya, ABD, Avusturalya, Yeni Zelanda, Kanada veya Schengen ülkelerinden birisine gittiğini ispatlayan Çinliler de faydalanabilecekler.

Aralarında Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ve Maliye Bakanı George Osborne'un bulunduğu çok sayıda muhafazakar politikacı, uzun süredir Çin'e yönelik vize uygulamalarının esnetilmesi çağrısında bulunuyordu. Çinli yatırımcıların ülke genelinde halen £11 milyar yatırımlarının bulunduğuna dikkat çeken politikacılar, İngiltere'deki lüks harcamalarının önemli bir bölümünün de ülkeye gelen Çinli turistik ziyaretçiler tarafından yapıldığını kaydediyor.

Home Office verilerine göre 2012 yılında 210 binden fazla Çinli ziyaretçi vizesi alırken 130 bin dolayında Çinli öğrenci de İngiliz okullarında eğitim görüyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.