İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

Güney Kıbrıs'a gideceklere askerlik uyarısı!

Güney Kıbrıs'a gideceklere askerlik uyarısı!

İngiltere, Kıbrıs Rum Kesimi'ne gidecek vatandaşlarını askerlik konusunda duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 29/09/14 07:51
okuma süresi: 2 dak.
Güney Kıbrıs'a gideceklere askerlik uyarısı!
A- A A+

Dışişleri Bakanlığı FCO'ya göre Britanya vatandaşları bazı durumlarda Kıbrıs Cumhuriyeti makamları tarafından Kıbrıs asıllı oldukları saptanarak askerlik için elverişli sayılabiliyor.

Konuyla ilgili Salı günü açıklama yapan FCO, vatandaşlarının duyarlı olamasını istedi.

"Kıbrıs asıllı Britanya vatandaşları – Kıbrıs kimlik kartı tutsun ya da tutmasın – Kıbrıs Cumhuriyeti makamları tarafından askerlik için elverişli sayılabilir.

"Bu durumuda Kıbrıs'tan çıkış yaparken zorluk yaşabilir, Kıbrıs dışında yaşadığınızı ispat etmek durumunda kalabilirsiniz."

Bakanlık açıklamasında şöyle devam etti: "Uluslararası hukuk çerçevesinde Britanya Elçiliği, Kıbrıs makamları tarafından çifte vatandaş sayılan insaların adına Kıbrıs makamlarına başvuruda bulunamaz.

"Eğer çifte vatandaşlara tabii olan herhangi bir yükümlülük ya da göreve elverişli sayılabileceğinizi düşünüyorsanız, seyahat etmeden önce Kıbrıs makamlarıyla ya da Kıbrıslı bir avukata başvurun."

Yetkililerin Rum kesimine giriş yapan Kıbrıslı Türk asıllı kişileri genellikle benzer bir sorgulamadan geçirmeyeceğinin söyledi.

Londra Gazete

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.