İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

Nami'nin konuşma yaptığı toplantıda sabotaj tehdidi

Nami'nin konuşma yaptığı toplantıda sabotaj tehdidi

Dışişleri Bakanı Özdil Nami'nin 17 Şubat Salı günü konuşma yaptığı London School of Economics'de toplantı salonuna "sabotaj tehdidi" gerekçesiyle alınmayan Kıbrıslı Türkler, üniversite yönetimini eleştirdi.

Yayın Tarihi: 20/02/15 06:42
okuma süresi: 2 dak.
Nami'nin konuşma yaptığı toplantıda sabotaj tehdidi
A- A A+

Kıbrıs Postası-Özel

Daha önce halka açık olarak yapılacağı duyurulan ve Dışişleri Bakanı Özdil Nami'nin de Kıbrıs Müzakereleri ile ilgili konuşma yaptığı toplantıya, tehditler gerekçe gösterilerek alınmayan Kıbrıslı Türkler, olayın arkasında milliyetçi Rumlar olduğunu savundu.

'İngiltere Kıbrıslı Türk Dernekler Konseyi' yetkilileri, üniversitenin öğrencisi olup olmadıkları henüz bilinmeyen bir grubun, "Kıbrıslı Türkler salona alınırsa toplantıyı sabote ederiz" şeklindeki tehditleri üzerine London School of Economics (LSE ) yönetiminin, son anda toplantıyı halka kapalı olarak düzenleme kararı aldığını ileri sürdü.

Konsey üyelerinden yapılan açıklamada, Nami'nin konuşma yaptığı toplantının ilk duyurulan salondan farklı bir salona taşındığını ve Nami'nin konuşmasını dinlemek için Londra dışından gelen Kıbrıslı Türklerin de yaşanan olay sonucu zor durumda kaldıkları belirtildi.

LSE yetkilileri basına yaptıkları açıklamada toplantının sabote edileceği yönünde "ciddi bir tehdit" aldıklarını ve kamu güvenliği için toplantıyı halka kapalı gerçekleştirmeye karar verdiklerini ifade ettiler.

Konsey'in başkan yardımcısı Çetin Ramadan da yaptığı açıklamada Kıbrıslı Türklerin salona alınmamasına sert çıktı.

"Üniversite'nin halka açık olarak yapılacağını duyurup son anda toplantıyı kapalı yaparak bizleri dışarıda bırakması kabul edilemez" şeklinde konuşan Ramadan Üniversite'yi ağır ifadelerle eleştirerek "Salı gecesi LSE'de yaşanan olay akademik köpeğin kuyruk sallamasının bir örneğidir" dedi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.