İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

Kraliçe'nin Nazi selamı Sarayı rahatsız etti

Kraliçe'nin Nazi selamı Sarayı rahatsız etti

The Sun Gazetesi'nin, Kraliçe'nin yedi yaşındayken Nazi selamı veren içerikli filmi yayınlaması, Kraliyet Sarayı tarafından hoşnutsuzlukla karşılandı.

Yayın Tarihi: 19/07/15 15:38
okuma süresi: 2 dak.
Kraliçe'nin Nazi selamı Sarayı rahatsız etti
A- A A+

Saray'dan yapılan açıklamada 80 yıl önce çekilen görüntülerin ele geçirilip, yayınlanması 'istismar ve hayakl kırıklığı' olarak nitelendirildi.

İskoçya'daki Balmoral Kalesi'ndeki görüntülerde bir köpekle oynayan Kraliçe'nin 17 saniyelik görüntüleri The Sun ve Daily Mail'in bugünkü nüsahalarında yer aldı.

Kraliçe'nin annesi Elizabeth, ardından Kraliçe 2.Elizabeth ve amca Prens Edward'ın kollarını kaldırarak 'Nazi' selamı verdikleri görülen filmin Adolf Hitler'in, Almanya'da iktidarı aldığı 1933 veya 1934 yıllarında çekilmiş olabileceği tahmini yapıldı.

Saray Sözcüsü filmle ilgili rahatsızlıklarını dile getirirken, o zamana uygun olarak görüntülerin algılandığına inandıklarını belirtti. Sözcü, "Kraliçe'nin ve ailesinin bu ülkeye hizmetleri ve tahtta bulunduğu 63 yılda halklar ve uluslar arasında ilişki kurulması için gösterdiği çaba başka bir açıklamaya ihtiyaç bırakmayacak kadar net" diye konuştu.

BBC'nin Kraliyet muhabirlerinden Sarah Campbell, Buckingham Sarayı'nın kaydın orijinal olduğunu reddetmediğini, ancak 'video kaydının nasıl yayınlanmış olduğu konusunda sorular bulunduğunu' aktardı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.