İNGİLTERE
okuma süresi: 3 dak.

Rauf Denktaş Türk Okulu'ndan yaratıcı bir proje

Rauf Denktaş Türk Okulu'ndan yaratıcı bir proje

Güney Londra'da 20 yıldan beri faal olan Türk dili ve kültürü okullarımızdan Rauf Denktaş Türk Okulu British Academy gibi prestijli bir kurumdan finansal destek sağlayarak yeni ve ilginç bir projeye imza attı.

Yayın Tarihi: 01/02/16 14:55
okuma süresi: 3 dak.
Rauf Denktaş Türk Okulu'ndan yaratıcı bir proje
A- A A+

British Academy beşeri bilimler ve sosyal bilimler alanlarında akademik faaliyetlerde bulunan ve devlet tarafından desteklenen önemli, ulusal bir kurumdur. Akademi her yıl hafta sonu okulları dahil, dil öğreten kurumlar arasında bir yarışma düzenleyip dil öğretimini en yaratıcı şekilde sunan kurumlara projeleri için finansal destek sağlamaktadır.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında alınan bir kararla Rauf Denktaş Türk Okulunun sunduğu proje Academy tarafından kabul edilerek 15 Aralık tarihinde yapılan törenle aralarında Rauf Denktaş Türk Okulunun da olduğu okullara ödül verilmişti. Proje, Londrada başvuru yapan yüzlerce okul arasından seçilen 6 projeden biridir.

Proje üç aşamadan oluşmakta ve Türk dilini okul öğrencilerine ilginç ve yaratıcı bir şekilde öğretmeyi amaçlamaktadır. İlk aşamada bazı şair, yazar ve tiyatro sanatçıları öğrenciler için atelyeler düzenleyip onları yazarak ve tartışarak üretmeye teşvik edecektir. Projenin bu aşaması 30 Ocak tarihinde araştırmacı, yazar Semra Eren Nijhar'ın atelyesi ile başlatılmıştır. Projede yer alacak diğer isimler Osman Balıkçıoğlu ve Yaşar İsmailoğlu'dur.

İkinci proje öğrencileri gazetecilik konularında aydınlatarak onların yıl sonu için bir gazete veya dergi çıkarmalarını saplamayı amaçlamaktadır. Bu projede deneyimli gazeteci Mustafa Köker ve Kıbrıs Postası ve Açık Gazete köşe yazarı Ertanç Hidayettin yer alacak, ayrıca bir grup öğrenci Londra Gazete ofisine götürülecektir. Orada gazetenin basılma aşamasına nasıl geldiği konusunda öğrencilere bilgi verilecektir. Ayrıca öğrencilere kendi gazete veya dergilerini yayınlama konusunda pratik bilgiler verilecektir.

Son proje, projede yer alacak olan öğrencilerin yaşlı aile fertlerine konuşup onların göç hikayelerini yansıtan söyleşiler içermektedir. Söyleşiler filme alınıp kısa metrajlı bir film ortaya çıkarılacaktır. Proje, kuşaklar arası iletişimi güçlendirmeyi de hedef almaktadır.

Okul Müdürü Elmaziye Durmuş, şöyle konuştu: "Okulumuzun bu başarısından dolayı çok gururlu ve mutluyuz. Her zaman yaratıcı yöntemler kullanarak öğrencilerimizin okulumuza severek gelmelerini sağlamaya çalışıyoruz. British Academy gibi önemli bir kurumun yaptığımız proje başvurusunu beğenip bizi ödüllendirmesi bizleri çok mutlu etmiştir. Projenin başarılı olması için çok çalışacağız, ve eminim akademik yılın sonunda başarımızı tüm toplumumuzla paylaşacağız"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.