İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

İngiltere'de yaşayan Kıbrıslılardan Brexit'in reddedilmesi istendi

İngiltere'de yaşayan Kıbrıslılardan Brexit'in reddedilmesi istendi

Birleşik Krallık'ta yaşayan Kıbrıslıların yürüttüğü Cyprus Future isimli siyasi oluşumun kampanyasında Britanya'daki Kıbrıslıların 23 Haziran'da yapılan AB üyelik referandumunda Brexit'e karşı oy kullanılması istendi.

Yayın Tarihi: 24/05/16 07:23
okuma süresi: 2 dak.
İngiltere'de yaşayan Kıbrıslılardan Brexit'in reddedilmesi istendi
A- A A+
Birleşik Krallıkta yaşayan Kıbrıslıların bu referandumda İngiliz Uluslar Toplulu vatandaşları olarak oy kullanma hakları bulunuyor.

Cyprus Future, Kıbrıs'taki herkesten Birleşik Krallık'taki yaşayan arkadaş akraba veya iş arkadaşı Kıbrıslılardan 7 Haziran'a kadar www.gov.uk/register-to-vote adresine kayıt yaptırmalarını ve 23 Haziran'da Birleşik Krallığın Avrupa Birliği içerisinde kalması için oy kullanmaları için konuşmalarını istediler.

Kampanya tarafından yayımlanan açıklamada, "Birleşik Krallıkta yaşayan yüz binlerce Kıbrıslının referandumda bir sesi vardır ve eğer Britanya AB'ni terk etmek için oy kullanırsa kaybedecek çok şeyleri vardır. Güvenlik, ekonomi, yaşam özgürlüğü, ulaşım ve Birleşik Krallıkta çalışmak, Avrupa'nın bir parçası olarak Birleşik Krallıkta çok daha iyi durumdayız" denildi.

Cyprus Future Sözcüsü John Kaponi, "Britanya'da yaşayan Kıbrıslılar olarak 7 Haziran'a kadar kayıt yaptırmamız, çıkıp 23 Haziran'da oy kullanmamız bulunmaz bir hakkımızdır. Bir kenarda durup birlikte bunca mesafe kat ettikten sonra Kıbrıs'ın en iyi dostu ve müttefikinin Avrupa Birliği'nden çıktığını seyredemeyiz.

Brexit, Britanya ve Kıbrıs Cumhuriyeti arasındaki ekonomik ilişkiyi ve her iki ülkenin dünyada sahnesindeki yerini tehdit etmektedir" dedi.

Birleşik Krallıkta yaşayan bütün Kıbrıslılara benzeri çağrılar, Dışişleri Bakanı Ioannis Kasoulides, Kıbrıs'ın Britanya Yüksek Komiseri Euripides Evriviades ve Birleşik Krallıktaki Kıbrıslılar Ulusal Federasyonu tarafından da yapılmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.