İNGİLTERE
okuma süresi: 4 dak.

Yağmur Bastı: "Diğer hastaların da umudu olacağım"

Yağmur Bastı: "Diğer hastaların da umudu olacağım"

Yağmur Bastı Mersinli bir baba ve Kıbrıslı bir annenin kızı lopus ve böbrek yetmezliği hastası. NHS'in tedavi etmediği ve özel hastanelerin 120 bin sterlin istediği kök hücre tedavisi için İsrail yolcusu. Bastı, "İsrail'e yalnız kendim için değil binlerce şifa arayan insanlara umut olmak için de gidiyorum" dedi…

Yayın Tarihi: 27/10/16 11:52
okuma süresi: 4 dak.
Yağmur Bastı: "Diğer hastaların da umudu olacağım"
A- A A+
Yağmur Bastı Mersinli bir baba ve Kıbrıslı bir annenin kızı lopus ve böbrek yetmezliği hastası. NHS'in tedavi etmediği ve özel hastanelerin 120 bin sterlin istediği kök hücre tedavisi için İsrail yolcusu. Bastı, "İsrail'e yalnız kendim için değil binlerce şifa arayan insanlara umut olmak için de gidiyorum" dedi.

Bastı, 6 yıldır lopus hastası olduğunu belirterek şunları söyledi: "Lopus hastalığı, savunma sisteminin yanlış sinyalle iyi hücrelere de saldırmasıdır. Bu nedenle böbrek yetmezliği oluştu. Bağışıklık sistemim düşük olduğu için çok kolay mikrop kapıp, hasta oluyorum. Yan etki olarak eklem yerlerimde şişlik ve kas ağrıları yaşıyorum. Kendimi çok yorgun hissediyorum. Haftanın üç günü diyalize giriyorum…"

Bastı, İsrail'deki hastaneyi ablası Şule'nin internetten bulduğunu belirterek, "Geçen ay Tel Aviv'e giderek hastaneyi ziyaret ettik, operasyonu yapacak Prof. Dr. Shimon Slavin'i gördük. Prof. Dr. Slavin kendi vücudumdan çoğaltılacak kök hücrelerle böbreklerime elektro manyetik enerji verilerek böbreklerimin yenilenmesi sağlanacak. İsrail yolculuğu da dahil bütün tedavi süreci için 17 bin 500 sterlin ödeyeceğiz" dedi.

Tedavi masraflarını toparlayabilmek için kampanya yaptığını belirten Bastı, "Kampanyadan ne yazık ki 600 sterlin toplayabildik. Babam kalanını bir şekilde toparladı fakat tam paramızı dengeliyoruz derken sterlin düştü, dolar yükseldi ve açığımız 6 bin sterline yükseldi. Destek olmaya isteyenlerin Facebook üzerinden "Yağmur Bastı", yagmur-basti@hotmail.co.uk, ya da 07535107296'dan ulaşabilirler" diye konuştu. Bastı, Londra'daki doktorunun kan değerlerinin uygun olduğunu belirtmesi durumunda iki üç hafta sonra İsrail'e gideceğini belirterek, "İsrail'deki tedavi 10 gün süreceği söylendi. Londra'ya döndükten bir kaç ay sonra da iyileşme süreci başlayacağını umuyorum. İsrail'deki hastane lopus hastalığı ve böbrek yetmezliği için ilk kez kök hücre tedavisi uygulayacak. Kök hücre tedavisi kanser, MS ve kas hastalıkları için de uygulanıyor. Çok yakın ve ucuz olduğu için İsrail'i seçtik. Ne yazık ki Türkiye'de benim hastalığım için kök hücre tedavisi uygulanmıyor" dedi.

Bastı iki kız bir erkek kardeşi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Ailemizde böyle bir hastalığa hiç rastlanmamıştı. Herkesin başına gelebilir. Bu hastalık beni hayata bağladı. Mutlu olmayı, kendimi sevmeyi öğrendim. Bu hastalıkla mücadele eden insanlar, pes etmeyip hayata bağlansınlar isterim. Benim gibi şükretsinler dilerim." "İsrail yolculuğum diğer hastalar için de umut olsun diliyorum" diyen Bastı, iyileştikten sonra lopus ve böbrek hastaları için kampanyalar düzenleyerek onlara destek olacağını da belirtti. Bastı hastalığı ile ilgili gelişmeleri facebook'daki sayfasından duyuracağını da sözlerine ekledi.

Olay Gazetesi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.