İNGİLTERE
okuma süresi: 3 dak.

'Manchester Arena'daki saldırıyı IŞİD üstlendi

'Manchester Arena'daki saldırıyı IŞİD üstlendi

İngiltere Manchester'da 22 kişinin yaşamını yitirdiği, 59 kişinin ise yaralandığı saldırıyı IŞİD'in üstlendiği iddia edildi

Yayın Tarihi: 23/05/17 14:49
okuma süresi: 3 dak.
'Manchester Arena'daki saldırıyı IŞİD üstlendi
A- A A+
İngiltere'nin Manchester şehrinde sanatçı Ariana Grande konserinin sonunda yaşanan bombalı saldırıyı IŞİD'in üstlendiği iddia edildi.

Korkunç saldırıda 22 kişinin hayatını kaybettiği, 59 kişinin yaralandığı duyuruldu. Olayın terör saldırısı olduğu bildirilirken patlamanın insanların konser salonundan ayrıldığı sırada gerçekleştiği öğrenildi. İngiltere polisi saldırının erkek ve bir kişi tarafından yapıldığını açıklarken teröristin saldırı sırasında öldüğünü bildirdi. İngiliz polisi, saldırganın tek başına mı yoksa bir örgüte bağlı olarak mı hareket ettiğinin araştırıldığını açıkladı. Saldırıda ölenlerin büyük bir bölümünün çocuk olduğu iddia ediliyor. TASS haber ajansı, terör örgütü IŞİD'in saldırıyı üstlendiğini duyurdu. İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiliz polisinin saldırganın kimliğinin belli olduğunu söyledi.

Ölenlerin çoğunun 13-18 yaş aralarında olduğu öne sürülüyor. Konserin düzenlendiği Manchester Arena konser salonu yönetimi patlamanın salon dışındaki bir alanda meydana geldiğini bildirdi. 'Çivi bombası'yla intihar saldırısı düzenlenmiş olabileceği açıklandı. ABD'li sanatçı Ariana Grande'nin konserinin bitiminin ardından TSİ 00.35'te gerçekleşen saldırı sonrası tüm salon tahliye edildi. Patlamada, şarkıcı Ariana Grande'nin yaralanmadığı duyuruldu.

İNGİLTERE BAŞBAKANI MAY: TERÖR SALDIRISI

İngiltere Başbakanı Theresa May, patlamanın ardından bir açıklama yaptı ve olay ile ilgili olarak "korkunç bir terör saldırısı" ifadesini kullandı. May, "Polisin terör saldırısı olarak değerlendirdiği olay ile ilgili tüm detayların aydınlatılması için çalışılıyor. Kalbimiz hayatını ve yakınlarını kaybedenler ile birlikte" dedi. İngiltere Başbakanı ayrıca sabah saatlerinde bir acil durum toplantısı düzenleyeceklerini duyurdu. Bu arada Manchester polisi, Cathedral Bahçeleri'nde kontrollü bir patlama gerçekleştirdi. Polis, buradaki kontrollü patlamada şüpheli bir madde olmadığını ve terk edilmiş bir kıyafet olduğunu doğruladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.