İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

Brexit: "İngiltere hükümeti, İrlanda ile sınır kapısına karşı olduğunu açıkladı"

Brexit: "İngiltere hükümeti, İrlanda ile sınır kapısına karşı olduğunu açıkladı"

İngiliz hükümeti, Birleşik Krallığa dahil olan Kuzey İrlanda ile Avrupa Birliği üyesi İrlanda Cumhuriyeti arasında, Brexit sonrası, "fiziki bir sınır" istenmediği yönündeki duruşunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 16/08/17 08:17
okuma süresi: 2 dak.
Brexit: "İngiltere hükümeti, İrlanda ile sınır kapısına karşı olduğunu açıkladı"
A- A A+

İngiltere ve Avrupa Birliği arasındaki müzakerelerde en önemli üç başlıktan biri bu sınır bölgesinin Brexit sonraki statüsüne ilişkin.

Bu sınır müzakeresi, son derece hassas olan Kuzey İrlanda barış sürecini de yakından ilgilendiriyor.

"Gelecekteki Ortaklık" ismi verilen memorandumda, İrlanda ile sınır kapısı gibi "fiziksel bir sınır" istenmediği belirtiliyor.

Salı günü açıklanan "geçici gümrük birliği" önerisi ve hemen sonrasındaki "görünmez sınır" arzusu ile ilgili olarak ise Avrupa Birliği cephesinden ilk açıklama Brexit koordinatörü Guy Verhofstadt'tan geldi.

Belçikalı politikacı Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Gümrük Birliği'ne giriş çıkış yapmak ve 'görünmez sınır' birer fantezidir. Önce vatandaşların hakları güvence altına alınmalı ve finansal bir anlaşmaya varılmalı" ifadesini kullandı.

'Ortak Dolaşım Bölgesi devam etmeli'

İngiltere hükümeti ise yayınladığı memorandumla, Kuzey İrlanda ve İrlanda Cumhuriyeti arasındaki özel duruma dikkat çekilerek, yeni gümrük ayarlamaları için bir geçiş sürecinin gerekliliği dile getiriliyor.

İngiliz hükümeti, İngiliz ve İrlanda vatandaşları için "Ortak Dolaşım Bölgesi" uygulamasının devamını arzuladığını ve 1998'de imzalanan Hayırlı Cuma anlaşmasının sürdürülmesini istediğini tekrarlıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.